Länk till startsidan

Specialpedagog till Österskolan

Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog är du en del av elevhälsan och  arbetar på skolnivå, gruppnivå och individnivå. Arbetsuppgifter är hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande och riktar sig mot elever, lärare och organisation.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara en del av skolans EHT, ansvara för att kartläggningar sker enligt rutiner samt att utforma åtgärder kring särskilt stöd såsom exempelvis åtgärdsprogram.
Vidare blir du en viktig del av skolans utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en utbildning till specialpedagog med en grundskollärarexamen i botten. Du ska tycka om att arbeta självständigt och vara ett nav i elevhälsoarbetet på skolan, både det främjande, förebyggande och åtgärdande. Du ska också vara en självklar person i arbetet med att driva vårt systematiska kvalitetsarbete framåt.

Som person är du lösningsfokuserad och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Österskolan är en F-3-skola med ca 100 elever. Här strävar vi efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. På skolbiblioteket stimuleras elevernas läsning och en utbildad skolbibliotekarie finns på plats en halv dag i veckan.

Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda. Våra elever är delaktiga i utvecklingen av vår skolgård – allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv.

Österskolan är den lilla skolan där alla blir sedda och får vara just precis den de är.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 240808

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Referensnummer

2024/564

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?