Länk till startsidan

Samordnare till Maria Skåne mellersta

Lunds kommun


Om oss

Maria Skåne Mellersta är en integrerad mottagning för unga under 25 år som har problem med alkohol eller andra droger samt vänder sig även till den unges föräldrar och närstående. Teamet består av samordnare, kuratorer, socionomer, sjuksköterskor, specialistläkare och medicinsk sekreterare. Maria Skåne Mellersta är en samverkansmottagningen mellan två huvudmän, Skånes Mellersta kommuner (Burlöv, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lomma och Lund) samt Region Skåne (Barn- och Ungdomspsykiatrin och Vuxenpsykiatrin). Mottagningen finns i Lund men arbete sker till viss del i samverkanskommunerna. 

Nu söker vi en nyckelperson till mottagningen. Vår samordnare har gått vidare till annan tjänst inom vår organisation och behöver ersättas med en härlig, initiativrik och flexibel person som ser sig som en lagspelare tillsammans med teamet. Lunds kommun är anställande arbetsgivare men samordningsuppdraget är jämt fördelat mellan de två huvudmännen.

Arbetsuppgifter

Samordnaren har ansvar för den dagliga driften på mottagningen vilket bl a innebär remissansvar, internhandledning, avstämningar med teamet både individuellt och i grupp, planering kring bemanning på mottagningen, introduktion, metodutveckling, statistik, intern och extern samverkan med mera. Som samordnare har du ett nära samarbete med teamet men även med ansvariga enhetscheferna från Lunds kommun och Region Skåne för att säkerställa att verksamheten uppfyller uppsatta mål och ges möjlighet att utvecklas på ett för målgruppen positivt sätt. I samordnarfunktionen ingår det även att att ha individuellt behandlingsarbete med unga och deras nätverk.  

Samordnaren på mottagningen har också i uppdrag att vara aktiv i det regionala Marianätverket och vara delaktig i att utveckla och befästa arbetssätt och metoder utifrån nätverkets Viljeinriktning.

Arbetstiderna är fördelade måndag till fredag och vi tillämpar flextid samt har subventionerad friskvård.

Utifrån att arbetsgruppen utökats under de senaste åren är vi i en fas där vi håller på med upphandling av nya lokaler. Under hösten kommer implementering av FFT(Funktionell Familjeterapi) på mottagningen att fortsätta och gå in i en ny fas vilket är en spännande utmaning. Som samordnare får du vara med i många olika utvecklingsarbeten och sammanhang men störst fokus är alltid på mottagningen och den dagliga driften. Blir du nyfiken på att vara med på att vara med på vår resa? 

Vi söker dig som

har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du ska även ha flerårig erfarenhet av socialförändringarbete inom området skadligt bruk/beroende och/eller även inom psykiatrisk problematik. Vidare ser vi gärna att du har utbildning/erfarenhet av att leda utan att vara chef.

Meriterande är om du har någon eller några av följande utbildningar; Steg 1 inom Familjeterapi alternativt KBT (Kognitivbeteende terapi), fortbildning inom FFT (Funktionell familjeterapi), ÅP (Återfallsprevention), CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training). Ytterligare meriterande kompetenser är kunskaper inom SoL (Socialtjänstlagen) och/eller HSL (Hälso och sjukvårdslagen). 

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Utifrån mottagningens integrerade arbetssätt krävs det att du har ett intresse för samordning och utvecklingsarbete samt är resultatinriktad och har förmåga att analysera/reflektera utifrån faktiska utfall. Du behöver vara smidig i ditt kontaktskapande både gentemot målgruppen och andra professionella. Såklart är det viktigt att du vill ha roligt på jobbet tillsammans med kompetenta kollegor och bidra till en inspirerande arbetsmiljö.

Är detta du, då vill vi gärna att du söker tjänsten hos oss på Maria Skåne mellersta.

Välkommen med din ansökan. 

Planerat intervjutillfälle är:  240531

 Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 240815

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-30

Referensnummer

2024/542

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?