Länk till startsidan

Stödpedagoger till korttidstillsyn/vistelse för barn och ungdomar inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vill du vara med och starta upp en ny brukargrupp i nya lokaler i St Larsområdet?

Vi söker stödpedagoger till vår verksamhet inom korttidstillsyn/vistelse för barn och unga inom LSS. Vi kommer att starta en enhet i St Larsområdet där du får vara med från början och påverka arbetet tillsammans med övrig personalgrupp. Hos oss får du möjlighet att arbeta pedagogiskt med bla. planering och uppföljning där du tillsammans med våra stödassistenter och pedagogiska samordnare stöttar våra brukare.

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Om oss

Korttidstillsyn och korttidsvistelse är insatser inom LSS som vänder sig till barn och ungdomar med autism och andra funktionsvariationer. Våra enheter finns geografiskt på olika plaster i Lunds tätort där vi arbetar med olika inriktningar och åldrar. Enheterna är indelade i åldrarna 4 - 12 år samt 12 år och uppåt. Den aktuella enheten vänder sig till ungdomar och unga vuxna från 12 år. 

Vi erbjuder dig

"Som stödpedagog har man mer ansvar för helheten och samordningen i verksamheten. Jag ser till att vi har uppdaterade kunskaper på arbetsplatsen och jobbar mycket med tydliggörande pedagogik." - Glenn.
Läs gärna vår intervju med stödpedagog Glenn, som jobbar på ett av våra LSS-boenden i kommunen.  intervju med Glenn.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Arbetsuppgifter

Tillsammans med pedagogisk samordnare och enhetschef kommer du att strukturera och planera verksamhetens arbete på lång sikt.

 • Planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter tillsammans med arbetslaget.
 • Ge brukarna det individuella stöd de behöver.
 • Med brukaren i fokus, stimulera till full delaktighet i samhället.
 • Vara ett stöd till arbetsgruppen i det brukarnära arbetet.
 • Sammanställa och följa upp dokumentationen kring brukare.
 • Följa upp och verka för att kontaktmannaplanen är grunden i det dagliga arbetet.
 • Löpande kvalitetskontroll av fysiskakt och andra utförardokument.
 • Arbeta medvetet med brukarnas mål i verksamheten och verka för god måluppfyllelse.

Du förväntas att arbeta med samverkan med samhällets olika aktörer och nätverk som är viktiga utifrån den enskildes behov, samt vara ett stöd i omvärldsbevakning, och att skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik och i att använda ett systematiskt arbetssätt.

Eftersom enheterna erbjuder både korttidstillsyn och korttidsvistelse innebär det att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.
 • Erfarenhet från arbete med målgruppen.
 • Kunskap och erfarenhet av autism är en merit.
 • Kunskap kring lågaffektivt bemötande är en merit.
 • Det är en merit om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik/ TEACCH.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Vi använder side-by-sidecyklar i våra verksamheter därför är det ett önskemål att du kan och vill cykla tillsammans med våra ungdomar.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-21

Referensnummer

2024/530

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?