Länk till startsidan

Skolbibliotekarie till Skolområdet Stångby - tillsvidaretjänst 50 %

Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Skolbibliotekariens uppgift är att främja utvecklingen av elevernas
språkutveckling och läsglädje, utbilda eleverna i informationskompetens och att vara en naturlig del i deras dagliga kunskapsinhämtning. Vi anser att skolbibliotekarien ska vara väl förtrogen med de sociala medier som eleverna använder på nätet och aktivt arbeta med frågor som rör elevernas personliga integritet och säkerhet.
Tjänsten förutsätter arbete på fyra mindre skolor enligt ett fast schema.

Vi söker dig

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i skolbibliotek, samt med elever inom årskurs F-6. Vidare har du god kunskap om språkutveckling samt medie- och informationskunnighet.

I rollen som skolbibliotekarie är du driven, utåtriktad och du bör inte vara främmande för att arbeta i grupper/klasser. För att lyckas i din roll behöver du vara lösnings- och utvecklingsinriktad, bra på att samarbeta samt ha förmåga att ta egna initiativ.  I dagens skola ser vi det som en självklarhet att du behärskar digitala verktyg och vill arbeta på skolor med åldersgruppen F-6.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Stångby rektorsområde består av fyra grundskolor: Prästängskolan, Kulparkskolan, Vallkärra skola och Håstad skola. I våra fina lokaler och utemiljö utvecklar vi ständigt undervisningen och skapar en god känsla för gemenskap och inlärning. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. Här arbetar vi med lärande för en hållbar framtid! Du kan ta reda på mer om oss genom att besöka oss på sociala medier @skolomradestangby.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: augusti 2024 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-24

Referensnummer

2024/525

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?