Länk till startsidan

Pedagogisk samordnare sökes till boende LSS, Södra Sandby

Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu vill vi förstärka vårt team med en pedagogisk samordnare som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du att ha ansvar för område 13 som innefattar tre enheter Allégatan, Trissogatan och Fritidsgatan i Södra Sandby. Det är två servicebostäder och den tredje är en kombination av grupp- och servicebostad. Målgruppen är från 20-70 års ålder med IF, autism och/eller psykiatriska diagnoser. Rollen som pedagogisk samordnare består av att inspirera, motivera och leda både brukare och kollegor i pågående utvecklingsarbete. I nära samarbete med enhetschef har du ansvar för de pedagogiska arbetsmetoderna samt har ett uppföljningsansvar. Du kommer att omvärldsbevaka nya rön och arbetsmetoder samt införa och kvalitetssäkra dessa gemensamt med medarbetarna. Som pedagogisk samordnare ingår du i ett nätverk tillsammans med övriga pedagogiska samordnare inom Boende LSS. Därtill ingår det att samverka med Region Skåne och andra myndigheter.

Vi letar efter dig som har fallenhet för att vara ett steg före, som kan se långsiktiga lösningar och som är trygg i att förändringsarbete behöver tid. Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap kring psykiatri. Är du en "do:er" som tycker om att organisera? Då kan detta vara ett uppdrag som passa dig! 

Arbetstider och kommunikation

Arbetstider är måndag till fredag 08:00-17:00. Utifrån dialog med chef kan hemarbete förekomma. Gratis parkering finns på gatorna runtom respektive enhet. Södra Sandbys busstation ligger 5-10 minuters promenad till enheterna. 

Vi söker dig som

  • Har högskoleexamen, gärna med beteendevetenskaplig/pedagogisk inriktning eller motsvarande högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet från arbete med LSS samt psykisk ohälsa.
  • Har erfarenhet av att leda grupp.
  • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innehåller dokumentation i olika former. 
  • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
  • Meriterande med kunskap och erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik och motiverande samtal. 
  • Meriterande med körkort.

Vi erbjuder dig

Som nyanställd hos oss går du mental health first aid (MHFA) utbildning, Tillämpad Beteende Analys (TBA) och andra specifika utbildningar som är relevanta för tjänsten. 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Rekryteringsprocessen

I utvalda delar av rekryteringsprocessen kommer test att ske via Aon.  

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

#beteendevetare #pedagogik 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-20

Referensnummer

2024/507

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?