Länk till startsidan

Studentmedarbetare till enheten för externa relationer

Kommunkontoret

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta i enhetens team för extern finansiering. Med extern finansiering menas bidrag från t.ex. EU och statliga myndigheter för finansiering av innovations- och utvecklingsprojekt, som i regel sker i samverkan mellan kommunen och akademi eller näringsliv. Projekten handlar i regel om att främja hållbar tillväxt och ekologisk och social hållbar utveckling.  

Dina arbetsuppgifter är exempelvis att bistå i arbetet med omvärldsbevakning, kartläggning och sammanställning av trender inom extern finansiering. Du assisterar i mån av möjlighet vid genomförandet av workshops samt vid behovs- och informationsmöten om externa finansieringsmöjligheter. Därtill hjälper du till med att ta fram kommunikationsmaterial för olika ändamål, exempelvis inlägg till sociala medier och webbplats för att sprida lärdomar och resultat från pågående eller nyligen avslutade projekt inom Lunds kommun.

Vid behov kan det även bli aktuellt att bidra i det bredare arbetet med externa relationer på enheten, exempelvis i mottagandet av internationella besök eller i rapportskrivning och omvärldsbevakning av externa och internationella relationer. 

Du tilldelas en handledare som stöttar, förmedla yrkeskunskaper och följer upp ditt arbete och utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2024 (1 sept-31 dec) och du har timlön.

Vi söker dig 

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola/yrkeshögskola inom samhällsvetenskap eller liknande ämnesområde. Du ska ha läst minst 1 år helfart (60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng). Du får gärna ha internationella studieerfarenheter.

Du har ett allmänt samhällsintresse och har lätt för att hantera mycket information och snabbt sätta dig in i olika verksamhetsområden. God samarbets- och samordningsförmåga liksom vana av att jobba i flera processer parallellt är av vikt. Arbetet förutsätter att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid din förmåga att skapa goda relationer och förtroende, kreativitet och utvecklingsinriktning men också av att nå resultat. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av samordning och projektledning samt av samverkan mellan olika aktörer. Det är likaså meriterande om du har erfarenhet av offentlig sektor, särskilt kommunal sektor, och av arbete i en politiskt styrd organisation.  

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på enheten för externa relationer som är en del av avdelningen för hållbar tillväxt på kommunkontoret. Avdelningens uppdrag är att stödja och driva aktiviteter som stärker kommunens näringsliv, innovationsförmåga och arbete med hållbar samhällsutveckling. Genom aktiviteter och projekt i samverkan med kommunens aktörer och medborgare ska avdelningen bidra till att främja hållbar tillväxt. 

Enheten för externa relationer utvecklar och samordnar Lunds kommuns externa relationer i syfte att stärka Lund som en internationell universitetsstad och tillväxtmotor. Enheten är ett stöd för kommunkoncernen i arbetet med externa och internationella relationer.

Hos oss får du en omväxlande tjänst med många kontaktytor internt och externt, i en kommun med höga ambitioner att bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi sitter i ljusa, moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22/5!

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/499

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?