Länk till startsidan

Bibliotekarie till Polhemskolan - Vikariat 100%

Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Biblioteket är en viktig och välbesökt del av Polhemskolan och som bibliotekarie arbetar du tillsammans med den pedagogiska personalen för att förmedla litteratur och kunskap kring hur man söker information. Du undervisar i informationssökning och källhantering enligt den handlingsplan som finns och du är med och vidareutvecklar och förbättrar verksamheten. Tillsammans med dina kollegor i biblioteket ansvarar du för inköp och tillgängliggörande av medier.

Skolan använder Google Workspace och Vklass och bibliotekssystemet är Book-IT. Biblioteket har en egen site i Google Workspace som du är med och ansvarar för.

Biblioteket boktipsar via ett eget Instagramkonto. Du ingår i ett nätverk tillsammans med de andra gymnasiebiblioteken i kommunen.

I biblioteket arbetar tre bibliotekarier och en biblioteksassistent och vi har dessutom hjälp med bokuppställning.

Då du på olika sätt bedriver undervisning, ska du trivas med att prata inför grupper och ha förmåga att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du tycker även om att arbeta med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov. Du ska ha god litteraturkännedom och gärna erfarenhet av/intresse för olika digitala uttryckssätt.

Tjänsten är ett vikariat på 100%  under perioden 16/9-2024 – 18/12-2025

 

Vi söker dig som

 • har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
 • har god litteraturkännedom
 • har erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet
 • tycker om att arbeta med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov
 • har förmåga att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt
 • trivs med att prata inför grupper
 • har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • har vana av att driva projekt
 • är kreativ och en problemlösare
 • har hög social kompetens och är stresstålig
 • är självständig och initiativrik

Erfarenhet av/intresse för olika digitala uttryckssätt är meriterande.

 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

 

Om arbetsplatsen

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina ca 2 600 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-09-16

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-17

Referensnummer

2024/498

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?