Länk till startsidan

Bibliotekarie/verksamhetsledare till Stångby bibliotek, Lunds kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Nu söker dig som tillsammans med kollegor vill vara med och utveckla Stångby bibliotek vid Folkbiblioteken i Lund!

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Stångby är ett område i Lund som växer snabbt och som har en stor inflyttning av framför allt barnfamiljer. Biblioteksverksamheten har väl etablerade samarbeten med föreningar och andra lokala aktörer och målet är att biblioteket ska utvecklas till ett nav i lokalsamhället.

Som verksamhetsledare kommer du att tillsammans med kollegor arbeta för att utveckla dessa samarbeten och att ta arbetet med profilering och målgruppsanpassning vidare. Verksamhet för barn och unga är prioriterat. Stångby bibliotek är meröppet och fokus är att fylla Torngården med verksamhet – under såväl bemannade öppettider som under meröppet.

Utöver ovan ansvarsområden deltar du i det dagliga arbetet på biblioteket och har en viktig roll i att möta och vägleda våra användare i biblioteksrummet oavsett det gäller litteratur, information eller digitala verktyg.

Enhet Stadsdelsbibliotekens uppdrag är att utveckla och driva biblioteksverksamhet i lokalsamhället. Stadsdelsbiblioteken ska vara aktiva, synliga och angelägna mötesplatser för lärande, läsande, samtal och kultur. Medskapande och dialog är centralt och biblioteket arbetar aktivt med att möjliggöra användardriven verksamhet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig

Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. 

Vi erbjuder dig

Välkommen till en verksamhet som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi ger dig kontinuerlig kompetensutveckling och jobbar aktivt med kollegialt lärande. Vi sätter stort värde på att dela med oss av vår kunskap till varandra och utvecklas tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen har vi valt att ta bort det personliga brevet och ersatt det med urvalsfrågor för att bidra till en inkluderande och likvärdig rekrytering.

Om arbetsplatsen

Folkbiblioteken i Lund stärker människors delaktighet i det demokratiska samhället genom litteratur, information, kunskap och kultur. Vi är tillgängliga för alla och har särskilt fokus på prioriterade målgrupper och sammanhang där vi gör störst skillnad. Folkbiblioteken i Lund består av Stadsbiblioteket, tio stadsdelsbibliotek och det digitala och rörliga biblioteket. Folkbiblioteken i Lund arbetar strategiskt och målmedvetet med inkluderingsfrågor och hbtq+ för att skapa en inkluderande miljö för såväl våra besökare som kollegor.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 20240901

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-21

Referensnummer

2024/497

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?