Länk till startsidan

Studentmedarbetare - Foto och film

Kultur- och fritidsförvaltningen

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Dina arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare på Kultur- och fritidsförvaltningen kommer du att stötta både biblioteksverksamheten och ungdomsverksamheten med fotografering och film. Ditt material kommer sedan användas i verksamheternas kommunikation och marknadsföring.

En handledare från varje verksamhet kommer att introducera dig i arbetet, stötta och följa upp längs vägen.

Fokus för arbetet på Folkbiblioteken i Lund ligger på att porträttera bibliotekets löpande verksamhet, till exempel barnaktiviteter, arbetet med digital inkludering och meröppet (tider då biblioteket är öppet utan personal på plats).  Ambitionen är att meröppet-bilderna ska kunna användas i en kampanj med bland annat stortavlor runtom i Lund under hösten. Du kommer främst att fotografera, men i mån av tid är det också möjligt att filma.

För ungdomsverksamheten ligger fokus på att porträttera arbetet med den nya centrala mötesplatsen i form av foto och film (mötesplats är det nya namnet på det som tidigare kallades fritidsgård). Du kommer också arbeta med konceptet Lov i Lund (gratis aktiviteter under loven för den som är 6-18 år), både i form av promofilm och fotografering som kommer lägga grunden för kommande Lov i Lund-kampanjer.

Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2024 (1 sept-31 dec) och du har timlön.

Vi söker dig

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola/yrkeshögskola. Du ska ha läst minst 1 år helfart (60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng) inom efterfrågat ämne. Du studerar exempelvis visuell kommunikation, grafisk design, medieproduktion, strategisk kommunikation, medie- och kommunikationsvetenskap eller en utbildning inom fotografi.

Du har ett starkt intresse av att berätta genom bild. Praktisk kunskap inom fotografi, film och Photoshop är ett krav. Praktisk erfarenhet av att arbeta med film är meriterande. Kunskap inom GDPR i relation till fotografi och rörlig bild är också ett plus.

Arbetet kräver att du är idérik, självgående och har förmåga att ta egna initiativ. Du behöver också vara flexibel, kunna skapa goda relationer och ha god samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

Som studentmedarbetare hos oss blir du del av en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma medarbetare. Du kommer att få en inblick i vår lika viktiga som inspirerande verksamhet och möta många besökare längs vägen. Under terminen kommer du att röra dig över stora delar av kommunen, men ha din bas på Stadsbiblioteket respektive Kristallen där dina handledare har sina ordinarie arbetsplatser. 

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/495

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?