Länk till startsidan

Skolpsykolog till F-9-skolorna på Östra torn

Barn- och skolförvaltningen

Vi söker en skolpsykolog till skolorna på Östratorn! Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter

Tjänsten som skolpsykolog innebär ett nära samarbete med skolledning och elevhälsopersonal som skolsköterska, specialpedagoger, kurator men också med övrig personal på skolan som lärare, socialpedagog och studie- och yrkesvägledare. I arbetet som skolpsykolog arbetar du med kartläggningar och utredningar av elevers behov på organisations- grupp- och individnivå. Du planerar och genomför insatser tillsammans med skolledning, kollegor från andra professioner och ibland även med vårdnadshavare och elev.

Som skolpsykolog har du en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga professioner. Arbetet innebär därför också handledning och konsultation enskilt och för grupper, samt att leda utbildning både för elever och pedagoger. Ditt uppdrag innebär i vissa specifika fall också kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård.

Som skolpsykolog i Lund ingår du i ett nätverk med andra skolpsykologer inom Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun. Gruppen träffas regelbundet och här finns möjligheter till erfarenhetsutbyte, kollegial handledning och utveckling samt stöd vid utredningar.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av att arbete med barn och unga. Arbete som skolpsykolog är meriterande.

Vi förutsätter att du är trygg i yrkesrollen, har lätt för att samarbeta och god förmåga att skapa goda relationer samt att du har ett öppet och inkluderande förhållningssätt.

Det är viktigt att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt när det gäller utredningar inom skolan. Du behöver ha god förmåga att strukturera och planera ditt arbete och du behöver kunna prioritera arbetsuppgifter inom given tidsram. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i Prorenata som är vårt nya journalsystem.

Hoppas att du tycker att det här verkar intressant. Vi ser fram emot att höra av dig! Vi intervjuar fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Hos oss möter du två f-3-skolor, Flygelskolan och Munspeletsskola och en 4-9-skola, Östratornskolan. Då vi har alla våra 900 elever från F-9 inom vårt skolspår får du möjlighet att följa eleverna genom hela grundskoletiden. Du har din huvudsakliga arbetsplats på Östratornskolan men arbetar också i verksamheten på Flygelskolan och Munspelet. Skolorna ligger på mindre än 5 minuters gångavstånd från varandra i östra Lund. I skolornas ledningsteam ingår 4 biträdande rektorer med ansvar för de olika verksamheterna och rektor. Rektor är din närmaste chef.

Våra elever är studiemotiverade och engagerade och når goda resultat. Vi arbeta tillsammans för att skapa trygghet och likvärdighet för elever, både när det gäller arbetsmiljö och undervisning och vi strävar efter att eleverna ska veta vad de gör och varför, så att de på bästa sätt får möjlighet att utveckla sina förmågor. Vi vill att det eleverna lär nu ska kännas viktigt för framtiden. På våra skolor arbetar vi för att alla elever ska känna att de kan vara sig själva.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-08-05

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-19

Referensnummer

2024/494

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?