Länk till startsidan

Studentmedarbetare - utveckla vår träffpunkt för seniorer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Dina arbetsuppgifter

På träffpunkt Laurentii har vi en önskan om att skapa en mötesplats, ett pratcafé, för våra seniorer i samverkan med Frivilligkraft. Vår önskan är att i möjligaste mån involvera seniorer i processen att hitta ett forum för samtal och engagemang. Vi önskar hjälp med att göra djupintervjuer, och eventuellt semistrukturerade enkäter, för att kartlägga behovet hos senioren. Vi vill förstå vad seniorer i Lunds kommun verkligen behöver (inom ramen för pratcafé) och om hen eventuellt kan/vill bidra med något.

Syftet är att fånga in seniorernas upplevda behov av engagemang och möjlighet till delaktighet. Målet är att hitta en form där seniorer känner att det kan delta i utvecklingen av seniorträffpunkter. Hur vi genomför ett eventuellt pratcafé blir ett resultat av det som kommer fram i svaren. 

Du kommer vara delaktig i hela processen från framtagandet av intervjufrågor/enkätfrågor, hjälpa till att genomföra djupintervjuer och eventuellt även sammanställa resultatet. Processen genomförs tillsammans med kollega på Träffpunkt Laurentii samt Frivilligsamordnare. 

Du tilldelas en handledare som stöttar, förmedla yrkeskunskaper och följer upp ditt arbete och utveckling.

Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2024 (1 sept-31 dec) och du har timlön.

Vi söker dig 

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola/yrkeshögskola. Du ska ha läst minst 1 år helfart (60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng) inom efterfrågat ämne. 

Du som söker har intresse för och är väl insatt i kvalitativ metod. Troligtvis studerar du samhällsvetenskap, humaniora, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap eller liknande utbildning. Har du erfarenhet av att genomföra djupintervjuer, transkribera material och sammanställa intervju-/enkätmaterial är det meriterande. Det är även en fördel om du tidigare varit i kontakt med seniora medborgare på något sätt. 

Då du kommer att möta medborgarna som representant för kommunen är det viktigt att du har en empatisk förmåga och är duktig på att möta olika typer av människor. Det krävs en god kommunikativ förmåga och en samarbetsvilja då du kommer arbeta tätt med din handledare. Vid sammanställning av material är det en fördel om du har en analytisk förmåga. 

Om arbetsplatsen

Träffpunktsverksamheten i Lunds kommun är en öppen verksamhet som riktar sig till seniorer och arbetar för en ökad social gemenskap för målgruppen. På träffpunkten kan medborgarna komma och delta i olika aktiviteter eller bara sitta ner och ta en fika. Vi arbetar aktivt med att bredda vårt utbud för att vara relevanta för så många seniora medborgare som möjligt. I verksamheten finns ett hälsofokus där fysisk aktivitet och social samvaro är centrala delar. I Lunds centrala delar finns 6 fysiska träffpunkter och du kommer att vara på Laurentii där en aktivitetssamordnare finns på plats och ansvarar för innehållet i verksamheten. 

Kom och hjälp oss att utveckla framtidens träffpunkt tillsammans med Lunds seniorer!

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22/5!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/487

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?