Länk till startsidan

Lärare i anpassad utbildning för vuxna

Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Anpassad utbildning är en del av vuxenutbildningen och vi har kurser som vänder sig till elever med en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada och som har fyllt 20 år. Eleverna studerar i små grupper utifrån en egen studieplan. Antagningen är kontinuerlig vilket innebär att eleverna påbörjar och avslutar sin utbildning vid olika tidpunkter. 

Eleverna som studerar hos oss kan läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå för anpassad utbildning.  Arbetsuppgifter för tjänsten:

  • Planera och genomföra undervisning inom ramen för gällande styrdokument.
  • Skapa en trygg grund för elever i behov av stöd, individanpassad pedagogik och social träning.
  • Stimulera och motivera elever att utveckla kreativitet, nyfikenhet och självförtroende.
  • Skapa balans mellan teoretiska och praktiska kunskaper som främjar elevernas lärande.
  • Organisera och genomföra arbetet så att eleven i undervisningen får använda digitala verktyg på ett sätt som främjar kunskapsutveckling.
  • I undervisningen väva in jämställdhet, etiska perspektiv och frågor som som rör samtycke, relationer och hälsa.
  • I undervisningen belysa hur samhällets funktioner och människors sätt att leva och arbeta kan anpassas för att skapa en hållbar utveckling.
  • Utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt och i arbetslaget
  • Delta i möten, konferenser och fortbildning samt upprätta individuella studieplaner tillsammans med SYV.

Vi söker dig

Vi söker dig som brinner för anpassad utbildning. Du är intresserad av ny forskning och vill använda dina kunskaper för elevernas bästa. Du har en relevant pedagogisk utbildning; speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning alternativt en behörighet att undervisa utifrån lång erfarenhet av undervisning med elever i anpassad utbildning. Det är meriterande om du har kunskaper i tydliggörande pedagogik, TAKK, erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrum och lågaffektivt bemötande.

Som person är du lyhörd, strukturerad och flexibel och har god förmåga att individanpassa utbildningen utifrån styrdokumenten. Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor samt ett tydligt och lågaffektivt bemötande. Du delar med dig av kunskaper och erfarenheter till kollegor och du ser det som en självklarhet att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana, erfarenhet av dokumentation och goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Tidigare arbete inom skola eller annan pedagogisk verksamhet är en förutsättning och erfarenhet av undervisning inom anpassning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Komvux är Lunds kommuns egen anordnare av vuxenutbildning. Skolan har drygt 100 medarbetare och ca 4 500 elever. Vi bedriver utbildning inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, i svenska för invandrare och inom anpassad utbildning. Tillsammans gör vi det möjligt!

Anpassad utbildning för vuxna finns på Komvux, Gastelyckan, dit du enkelt tar dig med cykel, buss eller bil.

www.lund.se/komvux

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-08-05

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/479

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?