Länk till startsidan

Studentmedarbetare som Exploateringsingenjör

Tekniska förvaltningen

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Färgglada hus Råbylund

Dina arbetsuppgifter

Hos oss på Mark- och exploateringsavdelningen får du chans att prova på att jobba som exploateringsingenjör!

Du kommer att få följa olika exploateringsprojekt inom Lunds kommun för att få insyn i samhällsbyggnadsprocessen och de olika ingående momenten. Dels genom att ”skugga” exploateringsingenjörerna på avdelningen, men också genom att utföra delar av en exploateringsingenjörs arbetsuppgifter, under handledning. Du kommer också att bli involverad i olika frågor kopplade till kommunens strategiska markinnehav. Arbetsuppgifterna är varierande, det kommer att bli en mix av teknik, ekonomi och juridik. 

Du kommer också att få i uppdrag att planera och genomföra en studie av kommunens tomtkö. Uppdraget har sitt ursprung i det ökade kommunala intresset av att öka leveransen av tomterbjudanden till tomtkön som idag består av ca 1700 sökande. 

Exempel på frågeställningar är:

  • Hur ser intresset för s.k.. fribyggartomter ut med fokus på läge i kommunen, utformning, tomtstorlekar osv.
  • Analys av hur intresset för s.k. fribyggarradhus ser ut i tomtkön.

Du tilldelas en handledare som stöttar, förmedlar yrkeskunskaper och följer upp ditt arbete och utveckling.

Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2024 (1 sept-31 dec) och du har timlön.

Vi söker dig 

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola/yrkeshögskola med inriktning mot samhällsbyggande (till exempel civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg- och vatten, lantmäteri alternativt juridik). Du ska ha läst minst 1 år helfart (60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng) inom efterfrågat ämne. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har gått några år på din utbildning och har hunnit läsa några relevanta kurser inom samhällsbyggnadsområdet.

Du har ett intresse för samhällsbyggande och som person är du nyfiken och har god social förmåga.

Om arbetsplatsen

Mark- och exploateringsavdelningen ansvarar för kommunens markreserv och ingår i tekniska förvaltningen. Avdelningen är med från start till mål, genom hela samhällsbyggnadsprocessen. Utifrån idé om en utbyggnad/exploatering, initierar vi planprocess och beställer utbyggnad av kommunaltekniska anläggningar inom exploateringsområden. Under processens gång genomför vi försäljning av byggklar tomtmark för såväl verksamhets- som bostadsändamål. Vid privata exploateringar säkerställer vi kommunala intressen genom så kallade exploateringsavtal. Avdelningen ansvarar också för den så kallade tomtkön, där privatpersoner erbjuds att förvärva tomt för eget byggande. Vi värnar om ett hållbart utnyttjande av våra markresurser.

På Mark- och exploateringsavdelningen arbetar idag 17 personer; exploateringsingenjörer, projektutvecklare, förvaltare och en fastighetstekniker/administratör. 

Vi sitter i moderna lokaler, precis intill Lund C. Vi arbetar i aktivitetsbaserad kontorsmiljö.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22/5!

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 sept 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Referensnummer

2024/470

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?