Länk till startsidan

Lärare i fiol med inriktning Suzuki

Kultur- och fritidsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I kulturskolans verksamhet är alla barn välkomna oavsett bakgrund, behov eller ambitionsnivå. Vi utgår från mottot ”varje barns bästa kulturskola” där inflytande och medbestämmande är en självklar del av undervisningen och verksamhetens utveckling. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus.

Som lärare i kulturskolans kursverksamhet bör du trivas i det breda uppdrag som detta innebär med ett engagemangsskapande förhållningsätt för de yngre eleverna och en coachande ingång till de äldre drivna eleverna.

Tjänsten innefattar undervisning i fiol, enskilt och i grupp samt utefter suzukimetoden. Utöver det att leda orkester och i samarbete med kollegor driva och utveckla skolans suzukicommunity.

Vi söker dig

Vi söker dig som har följande kvalifikationer och meriter:

  • Pedagogisk utbildning och/eller konstnärlig utbildning vid universitet/högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • God pedagogisk förmåga och välgrundade erfarenheter av olika typer av undervisningssituationer.
  • Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola.
  • God kännedom och erfarenhet av arbete med elevinflytande och medbestämmande.
  • Dokumenterad utbildning inom Suzukimetodik .
  • Goda grundläggande datorkunskaper .

Du gillar verkligen att undervisa och brinner för ditt ämne och barns rätt till kulturell utbildning. Du har också en förmåga att dela med dig av ditt engagemang till dina elever och kollegor.

Som person är du självgående och trivs med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften.

Du är socialt kompetent och i bemötandet av andra är du välvillig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter med bas i din erfarenhet.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Om arbetsplatsen

Kulturskolan Lund verkar på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen för att på bästa sätt erbjuda kulturpedagogisk verksamhet på barnens fritid. Detta innefattar allt från helgkurser och lovverksamhet till ämneskurser och utåtriktade arrangemang.

På Kulturskolan Lund erbjuder vi ett brett utbud av konstnärlig utbildning - förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Kulturskolan Lund är väl kända och arbetar med spets och bredd i sitt utbud. Vi är idag cirka 105 medarbetare som arbetar i verksamheten.

Vi ber våra sökande notera att vi kommer att begära in ett utdrag ur polisens belastningsregister av den som erbjuds tjänsten:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-08-12

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-16

Referensnummer

2024/469

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?