Länk till startsidan

Stödassistent/biträde sökes till nytt gruppboende i Veberöd

Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu vill vi förstärka vårt team med en stödassistent som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Nu söker vi medarbetare till vårt nyaste LSS-boende i Veberöd. Enheten startade i september och är en gruppbostad med inriktning autism. Brukarna har stort behov av stöd och det förekommer situationer med utmanade beteende. Personaltätheten är hög och i vissa delar arbetar vi med dubbelbemanning. Personalen arbetar nära den pedagogiska samordnaren för att utveckla och bevara kvalité i det pedagogiska arbetet. Vi ser det som en merit om du som sökande har erfarenhet av att arbeta med utåtagerande beteende, socialpsykiatri och/eller autism. 

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. I rollen som stödassistent/stödbiträde arbetar du med att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Genom pedagogiskt stöd, alternativ kommunikation och omsorg arbetar du och arbetslaget för att ge brukarna goda levnadsvillkor och självständighet. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetstider och kommunikation

Arbetstider är dag, kväll och varannan helg. I Lund arbetar du som stödassistent/stödbiträde 36,33 timmar per vecka. Som tidigast börjar du vid 07:30 och slutar som senast vid 22:30, detta är ungefärliga tider. 

Till tjänsten är det krav på manuellt körkort, då det förekommer körning i tjänst samt att du behöver kunna ta dig till och från Veberöd, även när du jobbar oregelbundet. Parkering finns intill boendet. Enheten ligger tio minuters promenad från busshållplats Veberöd Försköningen.

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen så som matlagning, städning och läkemedelshantering med mera.
 • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
 • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
 • Utforma genomförandeplaner, dokumentera samt göra regelbundna utvärderingar.
 • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor
 • Vara kontaktman till en eller flera brukare enligt uppdragsbeskrivning. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder utbildning i Studio III (lågaffektivt bemötande).

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande. 
 • För rollen som tillsvidare stödbiträde krävs minst två års erfarenhet, heltid.
 • Manuellt körkort är ett krav. 
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.
 • Erfarenhet av autism är en merit.
 • Erfarenhet av socialpsykiatrin eller liknande område är en merit.
 • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg, meriterande med erfarenhet av epsilon eller liknande planeringsverktyg.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering har vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och
ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess. Dina svar blir
en viktig del i vårt urvalsarbete.

Vi kommer att påbörja ett första urval efter att annonsen har stängs 19/5.

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-05-19

Referensnummer

2024/456

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?