Länk till startsidan

Studentmedarbetare till juridiska enheten

Kommunkontoret

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget vid juridiska enheten erbjuds du rollen som biträdande kommunjurist. Du får prova på juristens vardag och biträda våra jurister i en mängd olika arbetsuppgifter. Du får bland annat genomföra rättsutredningar, upprätta promemorior och presentationer, skriva utkast till korrespondens, avtal och delta i möten med tjänstepersoner och politiska företrädare. Vi erbjuder en öppen miljö med stort fokus på att skapa mervärde för koncernen.

I detta uppdrag arbetar du med flera av våra specialistområden och du får insyn i de flesta centrala rättsområden som är aktuella för både en blivande affärsjurist och förvaltningsjurist.

Du tilldelas en handledare som stöttar, förmedlar yrkeskunskaper och följer upp ditt arbete och utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under våren 2024 (1 febr-31 maj) och du har timlön.

Vi söker dig 

Vi söker dig som idag studerar till jurist och som är slutet på utbildningen. Du har intresse för både affärsjuridik och offentlig rätt. Du har med fördel tidigare arbetslivserfarenhet inom juridisk verksamhet och vet vad som krävs för att framgångsrikt kombinera studier med arbete.

Du som person trivs i en händelserik kontext där du balanserar effektivitet och kvalitet. Du är därtill handlingskraftig och räds inte för att ta egna initiativ. Eftersom arbetet sker som en del av vårt löpande arbete är det viktigt att du är självgående och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Ett välfungerande samarbete är av högsta prioritet och det är därför viktigt att du är en kommunikativ lagspelare som gärna stöttar dina kollegor när det behövs.

Viktigt för tjänsten är:

  • Studerande på juristprogrammet, med förväntad examen tidigast juni 2024
  • Tillgänglighet för att arbeta minst 8 timmar per vecka
  • Att du är snabblärd, initiativtagande och effektiv i ditt arbetssätt
  • Att du är van PC användare och behärskar Officepaketet
  • Flytande svenska, i tal och skrift

Om arbetsplatsen

Juridiska enheten ansvarar för att leda och samordna koncernens juridiska verksamhet. Enheten ger juridisk rådgivning och stöd till kommunstyrelsen, Lunds Rådhus AB och kommunkontoret. Inom enheten finns två teams (specialistgrupper). I ena gruppen finns kommunjurister med en ren allmänjuridisk inriktning och i den andra dataskyddspecialister, som utgör organisationens Privacy office. Studentmedarbetaren kommer primärt att jobba tillsammans med kommunjuristerna, var av en kommer vara handledare. 

Med 11 000 anställda, 15 miljarder i omsättning och ansvar för 17 myndigheter och våra 12 bolag, kan vi erbjuda dig en spännande inblick i hur det juridiska arbetet bedrivs i en av Sveriges största organisationer. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3/12!

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 febr 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Referensnummer

2023/1286

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?