Länk till startsidan

Studentmedarbetare till Lunds stadsarkiv

Kommunkontoret

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare i Lunds kommun genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier.

Dina arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Stadsarkivet kommer du att arbeta med traditionellt arkivarbete som att ta emot leveranser, ordna och förteckna arkiv samt arbeta med övrig arkivredovisning. Du kommer dessutom att få möjlighet att följa och engagera dig i SkånEarkiv, som driver ett gemensamt e-arkiv för 16 skånska kommuner.

Du tilldelas en handledare som stöttar, förmedlar yrkeskunskaper och följer upp ditt arbete och din utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig för att matcha dina studiebehov. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under våren 2024 (1 febr-31 maj) och du har timlön.

Vi söker dig

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Vi söker dig som är student på ABM-mastern eller motsvarande, eller tidigare har läst enstaka kurser i arkivvetenskap. Du ska behärska svenska i tal och skrift.

Om du har erfarenhet från praktik eller arbete inom arkiv- eller kulturarvssektorn är det meriterande.

Om arbetsplatsen

Stadsarkivet håller till i moderna lokaler på Arkivcentrum Syd i Lund. Här arbetar två arkivarier och tre arkivassistenter med traditionell arkivvård. Vi lämnar ut allmänna handlingar, ordnar och förtecknar arkiven, utför tillsyn och är ett stöd för kommunens förvaltningar i frågor som rör informationshantering.

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 febr 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Referensnummer

2023/1256

Kontaktperson(er)

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?