Länk till startsidan

Skolsköterska till Lerbäckskolan och Oskarskolan 80%

Verksamhet

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Lerbäckskolan är en F-9 skola i centrala Lund och i närheten på Oskarshem finns vår andra enhet Oskarskolan F-3. Totalt har vi cirka 870 elever och cirka 110 personal. Både Lerbäckskolan och Oskarskolan är två välfungerande enheter med goda förutsättningar och resultat.

På Lerbäck-, och Oskarskolan driver vi tillsammans en positiv, transparent och påverkningsbar organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Vi vill genom kollegialt lärande och gemensam målbild möta varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapa förutsättningar för lärande. Dit når vi genom ett tydligt och väl kommunicerat kvalitetsarbete som pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå målen. Tillsammans arbetar vi för att skapa en god stämning med en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolsköterska på 80% till Lerbäckskolan F-4 och Oskarskolan F-3. Uppdraget riktar sig främst till de yngre eleverna även om samarbetet med skolsköterskan för 5-9 är en naturlig del av vardagen. 

Som skolsköterska arbetar du hälsofrämjande och förebyggande med bland annat hälsosamtal och vaccinationer. Du är även delaktig i klasserna och arbetar främjande tillsammans med pedagogerna (KIF - klassen i fokus). Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterskan för 5-9, skolkurator, skolpsykolog, specialpedagoger samt skolledning. Elevhälsoteamets gemensamma uppdrag tillsammans med övrig personal är att främja en trygg miljö och skapa  goda förutsättningar för hälsa, utveckling och lärande. Rektor är din närmsta chef.

Du ingår även i ett professionsnätverk med övriga skolsköterskor i kommunen med regelbundna möten för kvalitetsutveckling och stöd i arbetet, som leds av medicinskt ledningsansvarig. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till skolsköterska alternativt specialistutbildning inom barn och ungdom eller distriktsköterska. 

Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda digitala kunskaper. 

Som person är du bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situationer. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt samarbetar bra med andra människor. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Fast månadslön
Tillträde: 20230327

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Referensnummer

2023/1090

Kontaktperson(er)

  • Susanne Berndtros, rektor, 046-3593276

Facklig(a) företrädare

  • Joanna Mavéus, Vårdförbundet, 046-3599447

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?