Länk till startsidan

Stödassistent/Stödbiträde sökes till gruppbostad, Östra Torn

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vill du bli en av oss och göra skillnad varje dag?  

Nu söker gruppbostaden Orkestervägen en ny medarbetare i rollen som stödassistent. På Orkestervägen bor 5 brukare med olika funktionsvariationer. Brukarna på enheten har ett stort behov av stöd.

Pedagogiska kunskaper värdesätts därför högt i denna rekrytering. Har du erfarenhet av arbete i situationer som kan upplevas som fysiskt eller psykiskt utmanande är detta en stor merit. På enheten arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. På Orkestervägen finns stödpedagog och pedagogisk samordnare som stöd till personalen.

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetstider är dag, kväll och varannan helg. I Lund arbetar du som stödassistent 36,33 timmar per vecka, läs mer om våra förmåner. Förmåner som anställd

Stödassistentens vardag

"Jag trivs med att jobba med människor, hitta lösningar och vara kreativ och det får man verkligen i det här jobbet. Samtidigt jobbar vi nära andra professioner som sjuksköterskor och arbetsterapeuter och jag tycker att det ger rätt förutsättningar att göra ett bra jobb."
- Stödassistent Jennifer. Läs hela vår intervju med Jennifer, Intervju med Jennifer

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen så som matlagning, städning och läkemedelshantering med mera.
 • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
 • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
 • Utforma genomförandeplaner, dokumentera samt göra regelbundna utvärderingar.
 • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor.
 • Vara kontaktman till en eller flera brukare enligt uppdragsbeskrivning.

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • För rollen som tillsvidare stödbiträde krävs minst två års erfarenhet, heltid. 
 • Manuellt körkort är ett krav.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
 • Meriterande med kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Första urval kommer att starta under vecka 39. 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Referensnummer

2023/1071

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?