Länk till startsidan

Fritidsledare till Mobila gruppen

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Mobila Gruppen är team av fem fritidsledare vars arbete bedrivs i enlighet med Lunds ungdomspolitiska uppdrag och politiskt uppsatta mål. Målgruppen för Lunds ungdomspolitiska uppdrag är alla unga i åldern 12-25 år. Inom uppdragen arbetar Mobila Gruppen för att alla ungdomar ska ha samma förutsättningar till att utvecklas som individ, få inflytande i samhället, ha god hälsa och en rik fritid. Vi tror att unga själva är experter på sina liv och sin fritid och vi arbetar både med att coacha dem i sin process och att skapa forum för deras lärande och utveckling. Stort fokus är på de som haft färre möjligheter i livet. 

Arbetsuppgifter

Brinner du för ungas utveckling och vill vara med att utveckla deras möjligheter att ta idé till handling? Då kan Mobila gruppen vara för dig! Vi samverkar strategiskt med ett brett spektrum av aktörer för att skapa bättre förutsättningar för unga i Lund. Mobila Gruppen arbetar främjande och coachande med unga vilket innebär att vi strävar efter att lyfta ungas positiva egenskaper och eget driv till utveckling i frågor som engagerar dem.

Du kommer tillsammans med Mobila Gruppen jobba brett för att möta ungas behov av aktivitet, kunskap, kultur och inflytande i samhället. På senare år har vi alltmer börjat arbeta med entreprenörskap och arbetsmarknadsfrågor t ex via den kommunala ferien.

Helheten är viktigare än de enstaka delarna, det innebär att vi inom gruppen arbetar individuellt med eget fokus men också gemensamt för att stärka varandras arbete eller nå politiskt uppsatta mål. Att visa stor solidaritet mot kollegor inom arbetsgruppen och i andra verksamheter med anknytning till Mobila Gruppen har varit en medveten strategi när vi byggt nätverk och expanderat verksamheten.

Utöver att arbete direkt med ungdomarna ingår det alltså att tillsammans med andra förvaltningar och organisationer driva projekt och verksamhet som möter ungdomarnas behov av utveckling. Ett arbete som kräver kreativitet, lösningsfokus och stor flexibilitet från dig som medarbetare.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbetar aktivt med mångfaldsfrågor utifrån ett normkritiskt perspektiv
 • Coacha ungdomar kring möjligheter att bedriva egna projekt, föreningar och arrangemang med fokus på ungt entreprenörskap.
 • Samverka och skapa kontakt med övriga delar av kommunen och civilsamhället för att skapa nätverk som underlättar ungas självförverkligande processer.
 • Hålla i workshops, bl.a. i skola, om värdegrundsfrågor och ungas inflytande
 • Arbeta med sluten gruppverksamhet
 • Göra skolbesök för att marknadsföra eller genomföra kultur-och fritidsrelaterade projekt
 • Praktiskt möjliggöra ungas arrangemang och engagemang.

I tjänsten ingår kvälls- och helgarbete.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som:

 • Fritidsledare, ungdomsombud eller likvärdig erfarenhet av ungdomsarbete
 • Erfarenhet av att arbete i projektform eller inom ideell verksamhet.
 • Alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

 

Vi söker dig som kan bygga relationer som inspirerar och motiverar målgruppen. Har god pedagogisk förmåga att coacha och utveckla ungas idéer utan att styra och ta över.

Du är självgående och kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid samt är anpassningsbar och tar möjliga förändringar i beaktande.

Vi sätter stor vikt vid att du är bra på att samarbeta med andra, både i kontakt med unga och samverkansparter, när du bygger nätverk inom och utanför organisationen.

Att du har grundläggande kunskap kring omvärld, nutid, demokrati och mångfaldsfrågor. Du har ett tydligt främjande perspektiv och ser unga som möjlighetsbärare.

Du är resultatorienterad och utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera de resurser som behövs för att utföra uppgiften.

Att du förstår innebörden av att arbeta i en politiskt styrd organisation

I arbetet med unga och ideella samverkanspartners krävs det att du kan vara flexibel kring dina arbetstider.  

 

Det är meriterande om du:

 • Har körkort med B-behörighet
 • Flerspråkig, utöver engelska och svenska

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Referensnummer

2023/1068

Kontaktperson(er)

 • Tor Olsson, 046-3599168

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, lund.skane@kommunal.se
 • Irene Björklund, Vision, 046-3598328

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?