Länk till startsidan

Integrationshandledare på boende för nyanlända enligt massflyktsdirektivet

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Lunds kommun

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen driver ett boende för nyanlända enligt massflyktsdirektivet. Boendet tar emot och huserar ett stort antal vuxna och barn.
Ett femtal medarbetare arbetar på schema för att vägleda, handleda och ansvara för daglig omsorg om boendet med en samordnare tillgänglig dagtid för övergripande frågor i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du arbetar med personer som har ukrainska eller ryska som modersmål. Du vägleder i samhället, hänvisar till vårdinrättningar, samverkar med arbetsgivare, skola och andra delar av kommunen för att göra vardagen tydlig för de boende. Med flera in- och utflyttar i månaden kräver det att du är strukturerad och kan planera din och dina kollegors tid. För dig med språkkompetens kan det förekomma uppgifter som att översätta informationsmaterial eller hjälpa till med tolkning vid inofficiella möten på boendet. I arbetet ingår även enklare renhållning vid behov.

Arbetstiden är varierande och det förekommer kvälls- och helgarbete samt sovande jour på schemat, vilket innebär att man vid tillfällen kan behöva sova på plats i verksamheten.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och erfarenhet av att arbeta med nyanlända och på boende. Det är meriterande om du har yrkeshögskoleutbildning eller högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända, samt erfarenhet av att arbeta på boende för vuxna. Du är strukturerad och självgående. Du är flytande i svenska språket i tal och skrift och det är meriterande med språkkompetenser i ukrainska och/eller ryska. Du kan hantera officepaketet och har kompetens i att hantera datorer och enklare program.

Annonsen avser timanställningar. Tjänsterna som integrationshandledare är timanställningar med 38,25h i heltidsmått. Du arbetar schema med kvällar helger och sovande jour enligt jourbilaga J.

Tillträde snarast möjligt.

Övrigt

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Referensnummer

2023/1065

Kontaktperson(er)

  • Gemila Al Kuraishi, 046-3599761

Facklig(a) företrädare

  • Anders Söderberg, Vision, 046-3595551
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?