Länk till startsidan

Skolkurator på Spyken

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

På Spyken präglas arbetet av skolans vision: "Spyken ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden!". Skolan kännetecknas av god stämning och stort engagemang hos elever och personal. Vi hoppas att du vill bli en del av detta!

Gymnasieskolan Spyken har cirka 1200 elever fördelade på estetiska programmet, humanistiska programmet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Vår skolkurator på SA ska vara föräldraledig och därför söker vi nu en vikarie under 2024. 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som skolkurator är att i samarbete med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inlärningsmiljö för våra elever. Som skolkurator arbetar du utifrån beprövad erfarenhet och evidens med psykosociala insatser direkt riktade till både grupper och enskilda elever.

Du är en del av skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor, biträdande rektor, lärare, skolsköterska och specialpedagog som med studie- och yrkesvägledare. Du arbetar lösningsfokuserat och försöker alltid se det positiva och utgår därifrån. De kurativa arbetsuppgifterna består av gruppinriktade insatser, handledning av personal i ärenden samt av rådgivande och stödjande samtal med enskilda elever.

I uppdraget ingår att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elevfrånvaro och att följa upp vid problematisk skolfrånvaro samt att vid behov ha kontakt med vårdnadshavare och externa aktörer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en socionomexamen. Du har tidigare arbetat som skolkurator. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som skolkurator på gymnasiet. Du känner dig trygg med att arbeta i såväl stora som små grupper med elever och personal för att tillgodose skollagens krav om förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer med ett utåtriktat arbetssätt. Du visar ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter och du delar samhällets och skolans värdegrund. Du har ett gott omdöme och empatisk förmåga där du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation.

Vid rekryteringsarbetet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-01-08
Sista datum: 2024-12-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Referensnummer

2023/1062

Kontaktperson(er)

  • Johan Ahx, 046-3597818

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?