Länk till startsidan

Grundlärare i fritidshem till Mårtenskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Mårtenskolan ansvarar vi för utbildning för ca 250 elever i årskurserna F-6. Vi har ett mycket nära samarbete med Tunaskolan dit våra elever går till årskurs 7.

Vi är stolta över vår skola. Tack vare att vi är en av två skolor som samverkar ger det oss förutsättningar till en organisation med flexibilitet. På samma gång skapar vi det lilla och trygga på vår enhet. Närheten till eleverna i arbetslaget och dess lärare gynnar gott samarbete, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete.

På skolan bedriver vi ett aktivt miljöarbete och vi använder våra gröna omgivningar för såväl lek som undervisning. Ofta har vi uteaktiviteter i vårt närområde och ibland gemensamma aktiviteter för hela skolan. Under våra skolgårdsdagar underhåller och utvecklar vi vår skolgård.

Vi har en stor tilltro till våra elevers förmågor och har rastansvariga som arrangerar gemensamma lekar för alla elever som har lust att vara med. På skolan har vi dessutom ett välfungerande faddersystem.

Arbetsuppgifter

Som grundlärare i fritidshem arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen i enlighet med gällande styrdokument och arbetar aktivt med att utveckla fritidshemsverksamheten. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för att skapa en trygg miljö för eleverna, under skoltid såväl som på fritidshemmet. 

Som medarbetare på Mårtenskolan förväntas du ha fokus på inkluderingsperspektivet med elevens hela lärande i centrum och verka för att skolan och fritidshemmet kompletterar varandra.

I rollen som fritidspedagog kommer du att ingå i arbetslag där fritidspersonal och lärare har ett nära samarbete med era olika kompetenser för att tillgodose barnens behov.

På förmiddagen arbetar du mot klass och leder pedagogisk verksamhet i grupp. På eftermiddagen arbetar du för att ge barnen en bra fritidsverksamhet.

Som fritidspedagog på Mårtenskolan innebär ditt uppdrag att du arbetar med elevens sociala utveckling i allmänhet och med trygghet och arbetsro i synnerhet

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem, alternativt har fritidspedagogsexamen eller lärarexamen för fritidspedagogisk verksamhet. Tidigare erfarenhet av yrket är meriterande.

Du som söker är motiverad till samarbete med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet.

Du vill arbeta för ett gott arbetsklimat och en härlig kollegial samvaro.

Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete med stöd av läroplanens ambitioner och centrala innehåll.

Vi förutsätter att du:

  • är utbildad fritidspedagog/lärare i fritidshemmet, gärna med legitimation i idrott och hälsa
  • är intresserad av att utveckla verksamheten på fritidshemmet
  • kan ta ansvar och är villig att dela med dig av idéer och erfarenheter
  • kan skapa förutsättningar för barnens lärande och trivsel
  • har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill
  • ser samarbete som en förutsättning i dagens skola

Vi hoppas att du är intresserad av att anta utmaningen – välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-26

Referensnummer

2023/1053

Kontaktperson(er)

  • Birgitta Ramsbjer, Bitr. rektor, 046-3594061

Facklig(a) företrädare

  • Katarina Kongstad, Sveriges lärare, 046-3597565

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?