Länk till startsidan

Biträdande rektor till Byskolan F-6 och Österskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Nu söker vi dig som tillsammans med rektor vill leda och skapa ett gott arbetsklimat, där arbetet för elever och medarbetare präglas av lust att lära, framåtanda och delaktighet!

Byskolan är en F-6 skola med ca 350 elever. Skolorna har välutbildade och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i arbetslagen under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. Vi har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt.

Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där de flesta råvaror är ekologiska och närproducerade. Vårt kök har även vunnit White Guide Junior-priser.

Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda, bland annat har vi flera råd på skolan med olika inriktningar, som driver frågor som är angelägna. Eleverna är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård – allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv. Skolan har erhållit utmärkelserna ”Grön Flagg” och även ”Skola för hållbar utveckling”.

Byskolan är en Partnerskola vilket innebär att vi kontinuerligt har lärarstudenter under deras praktikperioder och utbyte med Lärarhögskolan i Malmö. Skolan är också en del av Riksförbundets satsning ”Rörelseglädje i skolan” som går ut på att öka våra elevers fysiska aktivitet och skapa rörelseglädje.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor arbetar du tillsammans med rektor med att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål. Genom ledning och samordning skapar du skapar förutsättningar för att varje elev når målen och utvecklas så långt som möjligt.

Du ansvarar för att dina medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja sitt uppdrag på bästa sätt. Genom att organisera och resursplanera verksamheten skapar du förutsättningar för att utveckla den pedagogiska kvaliteten ocht en god och hälsofrämjande arbetsmiljö i vardagen.

I uppdraget kommer du att ha stöd i arbetet från verksamhetschef, servicechef, rektor och övriga skolledarkollegor i ledningsteamet på verksamhetsområdesnivå, samt stabsfunktionernas ekonomi-, HR-, kommunikations- och myndighetsavdelningar.

Som skolledare i barn- och skolförvaltningen erbjuds du kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte via exempelvis Lunds kommuns chefsforum och barn- och skolförvaltningens ledarforum eller särskilda utbildningssatsningar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen samt lärarlegitimation. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare för årskurserna F-3 och fritidshem och är väl förtrogen med gällande läroplan, skollag och andra bestämmelser kopplade till ditt ansvarsområde och myndighetsutövning. Det är en fördel om du har påbörjad eller slutförd rektorsutbildning, alternativt rekryteringsutbildning för blivande rektorer. Du har även god kännedom om aktuell forskning och utveckling och tidigare erfarenhet av att driva och arbeta med systematiskt kvalitetsarbete. 

För att trivas i rollen som biträdande rektor behöver du ha förmågan att se möjligheter i förändringar och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du är en del av ett ledningsteam som fattar gemensamma beslut. Du förstår vikten av att kunna skapa professionella och tillitsfulla relationer i ditt arbete och har en mycket god kommunikationsförmåga.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är också en van användare av olika typer av verksamhetssystem, digitala pedagogiska program, Office-paketet och Google drive.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. De första intervjuerna är planerade till den 27 och 28 september och vi ber dig därför att planera din tillgänglighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Referensnummer

2023/1052

Kontaktperson(er)

  • Åsa Andersson, rektor, 046-3594541

Facklig(a) företrädare

  • Eva Eliasson, Sveriges lärare, eva.eliasson@lund.se
  • Nathalie Jonsson, Sveriges lärare, nathalie.jonsson@lund.se
  • Håkan Bengtsson Diurlin, Sveriges skolledare, hakan.bengtssondiurlin@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?