Länk till startsidan

Ekonomiadministratör med utvecklingsfokus

Kommunkontoret

Team leverantörsreskontra på ekonomiservice söker nu dig som är en fena på fakturaprocesser och har stor erfarenhet av system- och verksamhetsutveckling inom leverantörsreskontraområdet!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomiadministratör med stort intresse för och erfarenhet av verksamhetsutveckling till vårt leverantörsreskontrateam. Teamet består av totalt tre medarbetare och tjänsten är på heltid.

Tillsammans med dina två kollegor ansvarar du för att leverantörsfakturaprocessen och de tjänsteleveranser vi gör inom detta område genomförs på bästa och mest effektiva sätt, att vi har ett kvalitetssäkrat och uppdaterat leverantörsregister samt kontrollerar våra leverantörsbetalningar utifrån vår dagliga rutin för betalkontroll. Du hanterar också påminnelser, diverse utlägg, kontoavstämningar, administrerar användare och behörigheter i vårt ekonomisystem (Raindance) samt ger support och stöd till våra verksamheter i ekonomiadministrativa frågor. Då vi är inne i flera olika förändrings-/utvecklingsprocesser kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

För närvarande pågår ett projekt kring ett inrättande av en kommunsupport med syfte att bl.a. kvalitetssäkra den support avdelningen ger till kommunens olika verksamheter inom områdena ekonomi, lön och IT. Detta kommer bl.a. att ske med hjälp av ett gemensamt ärendehanteringssystem och med en första,- andra,- och tredje linjens support och här kommer du - liksom dina kollegor - vara en viktig resurs i implementering och utförande för de delar som avser ekonomiservice.

Vi är också mitt uppe i en upphandlingsprocess av nytt ekonomisystem och även i detta projekt kommer dina insatser spela stor roll. Här ser vi gärna att du som söker har erfarenhet av detta sedan tidigare och kan bidra med dina erfarenheter inom området.

Vi söker dig som

Du som söker denna spännande och utmanande tjänst har minst en adekvat gymnasieutbildning, eftergymnasial utbildning är meriterande.

Vi vill vidare att du har flerårig erfarenhet av arbete med ekonomisystem, i synnerhet arbete inom leverantörsreskontra och gärna från en större organisation. Du förstår och kan hantera alla delar i processen och är väl förtrogen med hur det elektroniska fakturaflödet fungerar. Du har också erfarenhet av att effektivisera fakturahanteringsprocesser, t.ex. genom att arbeta med konteringsmallar, abonnemang och liknande lösningar som minskar tidsåtgången för att hantera fakturor.

För att du ska trivas hos oss och i ditt uppdrag ser vi att du besitter ett gott bemötande och en hög servicenivå och att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du bidrar till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar på situationer som uppstår och tar initiativ till förbättringar inom det egna arbetsområdet. Du är flexibel, men samtidigt strukturerad i ditt arbetssätt och du kan hantera olika arbetsuppgifter parallellt och gör rätt prioriteringar. För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta och samverka bra med andra då våra kontaktytor är många.

Som person tror vi att du är en positiv, ödmjuk, nyfiken och entusiasmerande kollega som bidrar till arbetsglädjen på enheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I din ansökan vill vi att du beskriver dina relevanta erfarenheter och kunskaper utifrån det uppdrag som beskrivs i annonsen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med kompetenta och erfarna kollegor där du har stor frihet att driva utveckling och förväntas ta egna initiativ för att ytterligare förbättra och effektivisera vår verksamhet.

Tjänsten innehåller många samarbetsytor och vi sitter i aktivitetsbaserade kontor med hög variation av olika sorters kontorsmiljöer som vi kan välja mellan baserat på den arbetsuppgift vi ska utföra. Viss möjlighet till arbete på distans finns när arbetsuppgifterna medger detta.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi har friskvårdsbidrag som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Det här ger vi dig som medarbetare

Om oss

Enheten ekonomiservice tillhör organisatoriskt avdelningen Stöd- och servicecenter på kommunkontoret. Ekonomiservice ansvarar bland annat för den löpande kassabokföringen, kund- och leverantörsreskontra samt inkassofunktionen. Enheten består av nio medarbetare uppdelade i tre team samt enhetschef. Vår arbetsplats ligger mycket nära Centralstationen i Lund med goda kommunikationer.

Alla vi som arbetar inom Stöd- och servicecenter är specialister på vårt uppdrag och ger våra kollegor och i förekommande fall kommunmedborgare stöd och service. Vi lever varje dag efter Lunds kommuns vision: Lyssna, lära, leda och delar med oss av vår kompetens, vår goda bemötandekultur och arbetsglädje. Tveka inte att bli en av oss!

Om rekryteringen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Referensnummer

2023/1049

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?