Länk till startsidan

Enhetschef Fastighetsservice

Serviceförvaltningen

Är du en trygg och coachande ledare med erfarenhet och intresse av att driva förändrings- och förbättringsarbete? Vill du vara med på en spännande och utvecklande resa med en ny fastighetsorganisation? Då är du kanske den vi söker!

Om rollen

Efter en omstrukturering av vår verksamhet söker vi nu en trygg och coachande ledare till ett av Lundafastigheters tre fastighetsteam. Teamet utgörs av fastighetstekniker, drifttekniker och reparatörer, totalt ca 20 personer. Medarbetarna är kompetenta, har lång erfarenhet av fastigheter och brinner för att erbjuda ändamålsenliga lokaler till Lunds kommuns verksamheter. Stort fokus i arbetet kommer att vara energieffektivisering där din uppgift blir att följa upp och leda våra tekniker i arbetet med att skapa energieffektiva fastigheter. Vårt fastighetsbestånd består av såväl äldre fastigheter som nyproduktion – alla med olika tekniska utmaningar där du tillsammans med teamet säkerställer kundnöjdhet och fastigheternas utveckling.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö. Tjänsten rapporterar till avdelningschefen för Fastighetsservice och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där man förväntas bidra till helheten med kommunens bästa i fokus.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Proaktivt arbeta med förändrings- och förbättringsarbete i nära samarbete med förvaltare inom fastighetsbeståndet för att säkerställa att fastigheterna utvecklas på bästa sätt
 • Säkerställa kundnöjdhet Leda och utveckla enhetens verksamhet, såväl strategiskt som operativt
 • Säkerställa att verksamheten inom enheten bedrivs mot uppsatta mål, utifrån kundernas krav och förväntningar och efter gällande tillstånd, lagar och förordningar
 • Personal-, budget- resultat-, kvalitets- och arbetsmiljöansvar för enheten Leda och motivera medarbetarna i en organisation i förändring och mot uppsatta mål
 • Samordna gruppen, skapa engagemang och delaktighet och ge medarbetarna förutsättningar att utvecklas i sina roller
 • Säkerställa goda relationer med kunder, övriga enheter och avdelningar inom Lundafastigheter, andra delar av kommunen, myndigheter och andra intressenter såväl internt som extern

Vi söker dig som

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning, gärna med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig chefs- och ledarerfarenhet, där personal-, arbetsmiljö och budgetansvar ingått
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen, eller motsvarande erfarenheter
 • Förståelse för fastighetsteknik
 • Kunskap om energieffektivisering
 • Erfarenhet av att arbeta i en större organisation/koncern
 • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift

Har du arbetat i fastighetssystem och har erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor är detta meriterande, liksom erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.

För att bli framgångsrik i rollen är du prestigelös, kund- och resultatfokuserad, affärsmässig och du brinner för att utveckla team och bygga relationer.

Om oss

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Fastighetsservice inom Lundafastigheter har drygt 60 medarbetare och ansvarar för drift och felavhjälpande underhåll i kommunens fastighetsbestånd. Vi har omorganiserat oss och har tre nystartade team som ser fram emot att välkomna en ny chef till ett av våra team.  

Vi erbjuder                          

Vi erbjuder möjligheten att få arbeta med grupputveckling, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Tillsammans med övrig ledningsgrupp är du med och skapar en effektiv organisation, säkerställer ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler för Lunds kommuns verksamheter. Ett arbete som gör skillnad. På riktigt.

Vi månar om att våra medarbetare ska ha balans i livet och erbjuder förmåner kopplat till detta. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss här.

Välkommen till oss!

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering har vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Urvalsarbetet kommer att påbörjas vecka 41 och en första intervjuomgång via Teams planeras äga rum 16-17/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-10-08

Referensnummer

2023/1032

Kontaktperson(er)

 • Åse Dannestam, avdelningschef Teknik och Service , 046-3595000
 • Catarina Svensson, chefsrekryterare, 046-3592620

Facklig(a) företrädare

 • Adel Ayoub, Vision, 046-3595837
 • Kent-Göran Persson, Kommunal, 046-3595149

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?