Länk till startsidan

Stödassistenter på heltid till vår bemanningspool inom Boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vill du bli en av oss och göra skillnad varje dag?

Vi söker nu stödassistenter som vill arbeta på våra gruppbostäder- och servicebostäder. Tjänsten är på heltid och du kommer att i din tjänst att ha en fast placering men växla mellan flera olika arbetsställen. Du kommer att ingå i en bemanningspool som tillsammans har APT och som arbetar för att täcka upp vid ordinarie personals frånvaro. Vi söker dig med god flexibilitet, bred erfarenhet och förmåga att etablera relationer.   

Idag består våran pool av 20 stödassistenter, en arbetsledare och en enhetschef. Poolen är verksam för hela verksamhetsområdet med 45 enheter indelade i bemanningsområden. Som stödassistent kommer man utföra uppdraget på 8-10 enheter med blandad problematik, bredvidgång ingår. 

Tjänsten är på heltid och som heltidsanställd stödassistent i Lunds kommun arbetar du 36,33 timmar per vecka. Du kan läsa om fler av våra förmåner här. Arbetstiderna är dag, kväll och varannan helg. Till denna tjänst är det krav på manuellt körkort. 

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Arbetsuppgifter

  • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen så som matlagning, städning och läkemedelshantering med mera.
  • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
  • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
  • Utforma genomförandeplaner, dokumentera samt göra regelbundna utvärderingar.
  • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltar och kollegor.

Kvalifikationer

  • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
  • Manuellt körkort och körvana är ett krav. 

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Kommande anställningar sker utifrån att erforderliga beslut tas och att tjänsterna inte tas i anspråk av redan befintlig personal.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-18

Referensnummer

2023/751

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?