Länk till startsidan

IKT-samordnare

Barn- och skolförvaltningen

Om oss

Inom digitaliseringsenheten på avdelningen för ekonomi- och strategisk planering arbetar vi systematiskt och utvecklande tillsammans med verksamheterna för att förverkliga visionen om en skola i världsklass. Vi vågar tänka nytt, vi testar och utvärderar vårt arbete för att alltid kunna utgöra en garant och stöd för att vårt gemensamma arbete ska bidra till utveckling, stärkt kvalitet och likvärdighet. Nu söker vi en IKT-samordnare som vill vara med och vidareutveckla vårt arbete. Är det du?

Vi sitter tillsammans i moderna lokaler i centrala Lund och det finns goda pendlingsmöjligheter. Morgondagens arbetsplats efter pandemin innebär att vi värnar om att ta till vara det som varit bra. Därför är ambitionen att hemarbete fortfarande är möjligt och i dagsläget är vi inte på plats på kontoret fullt ut. Vi har olika kompetenser och erfarenheter inom avdelningen, vilket också är vår styrka. Våra olikheter är viktiga i vårt gemensamma arbete inom skolkontoret och i samarbetet med verksamheterna. Vi gör varandra bra och tillsammans är vi som bäst!

Arbetsuppgifter

I tjänsten som IKT-samordnare ingår flera olika delar. Du kommer vara ansvarig för förvaltningens övergripande produktförsörjning, beställarstöd till verksamheten, förvaltare för e-tjänster och automatiserade processer. Du kommer att ingå i olika projekt-/arbetsgrupper kopplat till digitalisering på barn- och skolförvaltningen.

I rollen som IKT-samordnare är du en aktiv samverkanspart i det digitaliseringsarbete som ska bedrivas inom hela förvaltningen, bland annat i syfte att effektivisera administrativa processer och att skapa tillgänglig undervisning och lärmiljö. Som IKT-samordnare har du ett övergripande ansvar för förvaltningens leverans av digitala verktyg till verksamheten. 

Vi söker dig som

har en för uppdraget relevant eftergymnasial eller akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från utbildningssektorn samt arbete med digitaliseringsfrågor. 

Som person är du initiativtagande, du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du strukturerar själv ditt arbetssätt och driver dina processer vidare. Du har en god samarbetsförmåga och kan samverka med olika parter på ett lyhört och smidigt sätt.

Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och information och du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi söker dig som vill vara delaktig i verksamhetens utveckling och som vill bidra med din kompetens. Du har modet att prova nya arbetssätt och ser lösningar istället för hinder. Hos oss får du erfarna, utvecklingsinriktade och engagerade kollegor.

Vi kommer att arbeta med löpande urval och de första intervjuerna är planerade till den 26 juni (em) och den 27 juni. Vi ber dig därför att planera din tillgänglighet.

Vi ser fram mot din ansökan!

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-11

Referensnummer

2023/729

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?