Länk till startsidan

Arbetsmarknadskonsulent

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Hört från kollegor på arbetsmarknads- och socialförvaltningen:

”Det är lyxigt att arbeta så centralt som vi gör, nära till stan och närhet till centralstationen är jättebra för de som pendlar. Dessutom har Kristallen en fantastisk lunchrestaurang!”

”Har du humor kommer du trivas här”. Jag har väldigt roliga kollegor och skrattar mycket.”

Välkommen till oss

På Arbets- och försörjningsenheten arbetar vi med att finna vägar till självförsörjning för den enskilde. Som arbetsmarknadskonsulent ger du ett individanpassat stöd till den enskilde med målet att bli självförsörjande.

Enheten är indelad i team som arbetar mot olika målgrupper och har ett aktivt utvecklingsarbete. Teamen är ganska självgående och mycket idérika.

Vi arbetar i Lunds kommunhus Kristallen i öppet kontorslandskap.

Som nyanställd är det centralt för oss att du känner dig välkommen och betydelsefull. Du får en introduktion som gäller såväl Lunds kommun, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen som Arbets- och försörjningsenheten. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Möjlighet till semesterväxling finns.

Låter det som att du skulle trivas?

Arbetsuppgifter

Vi söker en arbetsmarknadskonsulent till teamet som arbetar med individer som uppbär försörjningsstöd utifrån ett MI-inspirerat förhållningssätt. Målgruppen består av individer i långvarigt behov av försörjningsstöd. Arbetsuppgifterna består i att, utifrån var individen befinner sig, göra en plan för vägen till arbete eller studier. Samverkan sker med andra berörda instanser, såväl internt som externt. Vi erbjuder handledning och vidareutveckling genom relevanta utbildningar.

Vi söker dig

Vi söker dig som är beteendevetare eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vi ser att du har vana av att möta individer i behov av individuellt stöd. Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med kommunala eller statliga arbetsmarknadsinsatser, arbete som kräver nätverkande och samverkan. Erfarenhet av motiverande samtal (MI) är också meriterande. I uppdraget är det viktigt att att du brinner för att ge individuellt stöd och har en stark tro på individens möjligheter att bli självförsörjande genom arbete eller studier. Vi tror dessutom att du har initiativförmåga, ett eget driv att hitta lösningar, samarbetsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete för att skapa mervärde för individen.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående, men du ser också arbetsgruppen som en tillgång. Jobbet kräver även att du är strukturerad och kan hantera administrativa uppgifter. God vana att hantera IT-system samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är nödvändigt då arbetet innehåller en del dokumentation och administration.

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-06!

Övrigt 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-06

Referensnummer

2023/724

Kontaktperson(er)

  • Sven Svantesson, enhetschef, 046-3595348

Facklig(a) företrädare

  • Anders Söderberg, Vision, 046-3595551
  • Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?