Länk till startsidan

Utvecklingsinriktad dataskyddspecialist till framgångsrikt privacy team

Kommunkontoret

Kommunkontorets juridiska enhet leder och samordnar koncernens juridiska verksamhet. På enheten finns jurister och dataskyddsspecialister som tillsammans levererar vår vision om att ta ansvar för att skapa framtiden! Vi gör det genom att sträva efter att besitta den bästa kunskapen, vara innovativa och arbeta öppet och inkluderande. Vi är ett framgångsrikt exempel på när dataskydd och juridik lever nära verksamheten, där vi som en in-house resurs verkligen står för vårt motto om att vi styr genom att stödja!   

Vi kan erbjuda dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka en arbetsplats med stark laganda och modet att vara ledande inom dataskydd och kommunal affärsjuridik!

Om oss

Vårt arbete spänner över hela kommunens organisation och alla verksamhetsområden, från regelefterlevnad till verksamhetsutveckling. Vi drivs av att vara expertisen och samtidigt det verksamhetsnära stödet som hittar lösningar och skapar metoder som uppmärksammas långt utanför vår organisation.  

I vår vardag rör vi oss mellan många olika verksamhetsområden och kompetenser. På så sätt kan vi skapa förutsättningar för att lösa de riktigt komplexa utmaningarna, utveckla kommunen och ha en positiv påverkan för kommunens invånare och våra medarbetare.

Vårt uppdrag är att leda och samordna på helheten, skapa tydligare riktning och driva vårt gemensamma dataskyddsarbete utifrån organisationens ambitioner kring digitalisering. Vi tar ansvar för utveckling av gemensamma arbetssätt och en samordnad leverans i relation till alla verksamheter.

Hos oss får du arbeta med erfarna, utvecklingsinriktade och engagerade kollegor. Vi har kul tillsammans och vågar ta för oss! Vi är inte rädda för att kavla upp ärmarna och anstränga oss för att hitta lösningar!

Vi jobbar utifrån ett flexibelt förhållningssätt där vi kan befinna oss i vårt fantastiska kontor bredvid Lunds centralstation, från stadshuset intill domkyrkan eller hemifrån. Vi vill att du utifrån dina förutsättningar ska kunna arbeta där du kan skapa bästa möjliga resultat.

Arbetsuppgifter

Som dataskyddspecialist är du en viktig del av Lunds framtid. Du är den som koordinerar, följer upp, reder ut och leder initiativ till resultat. Du arbetar nära verksamheterna i deras utvecklingsarbete och fokusera på att hitta lösningar genom att identifiera risker och brister, leder och föreslår förändringar och metoder samt i vissa fall driver implementation genom hela koncernen.   

Du arbetar också mer klassiskt med ärendehandläggning, att utreda incidenter, stötta och vägleda verksamheten när de ska genomföra konsekvensbedömningar och utarbeta kommunövergripande och förvaltningsspecifika vägledningar, rutiner och riktlinjer.

Vi söker dig som delar vår vision om att vi kan skapa framtiden.
Vad menar vi med det? Jo, att du trivs med att våga kliva fram och att jobba strukturerat med frågor som inte alltid har ett självklart eller enkelt svar.

För att vara framgångsrik i rollen gillar du att jobba tillsammans i en resultatstyrd miljö, utan att vara styrd i detaljer. Du fungerar bäst när du får skapa resultat utifrån målsättningar och ambitioner. Du kan ta initiativ och gillar att driva saker till avslut. Du är inte den som sitter still, du gillar att följa upp, vara nyfiken och driva på.

Du behöver ha ett stort intresse för juridik, den kommunala ”affären” och processerna kring dataskydd i en myndighetskontext. Vi ser framför oss att du är van att leda och samordna som specialist, även i förändringsarbete i någon form, och att du tidigare har varit involverad i dataskyddsfrågor gärna från en offentlig verksamhet eller större organisation.

Du har akademisk examen med inriktning juridik, samhällsvetenskap eller liknande. Vi tror också att du har annan utbildning eller gått kurser kopplat till dataskydd, projektledning och/eller digitalisering.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du behöver också ha en mycket god förmåga att ta till dig information på engelska.

Om rekryteringsprocessen

För att söka behöver du svara på några urvalsfrågor och bifoga din CV.
Vi önskar inte något personligt brev.

Vi rekryterar kompetensbaserat och i processen ingår intervjuer, tester och referenstagning. Dessa kommer att genomföras under vecka 26 och 27. Du som söker behöver vara tillgänglig under denna period, det gäller även dina referenter. 

Är du nyfiken och vill du veta mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som medarbetare läs gärna här: Det här ger vi dig som medarbetare!

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-08-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-18

Referensnummer

2023/721

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?