Länk till startsidan

Vattenrådssamordnare, vikariat

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Om oss

Vi är alla beroende av ett bättre vatten och detta kan du bidra till som vattenrådssamordnare för Höje å och Kävlingeåns vattenråd och anställs då på Lunds kommuns tekniska förvaltning.

Vattenråden verkar för att värna om och förbättra kvaliteten i våra vattenmiljöer, skapa ett helhetsperspektiv på vattenresurserna i avrinningsområdena, utgöra samverkansforum för vattenfrågor samt samordna recipientkontroll. Inom vattenrådens åtgärdsprogram arbetar vi med praktiska vattenvårdsåtgärder såsom våtmarksanläggning, för att minska övergödningen, värna den biologiska mångfalden, minska risken för översvämningar och torka samt öka landskapets tillgänglighet för rekreation. I vattenråden finns såväl kommuner som andra aktörer representerade. I Höje å och Kävlingeåns vattenråd har vi sedan starten jobbat för att driva på utvecklingen i vattenvårdsarbetet och hitta nya arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven vattenrådssamordnare till kansliet för Höje å och Kävlingeåns vattenråd som vill vara med och bidra till nya vattenvårdsåtgärder och utveckla vattenråden.

Uppgifter inom vattenrådet kommer exempelvis vara kontakt med markägare, myndigheter och konsulter med syfte att förbättra vattenkvalitén och fördröjning av vatten. Tjänsten innehåller även ekonomifrågor, upphandling, administration och informationsspridning. Du kommer att arbeta främst med Höje å vattenråd som 2023 fick Region Skånes hederspris inom miljöområdet, men du kommer även att vara involverad i arbetet med Kävlingeåns vattenråd.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot ekologi, biologi, miljövetenskap eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av våtmarks- och vattenvårdsarbete samt projektledning är en fördel liksom erfarenhet av arbete inom politiska organisationer. Samarbete med lantbrukare/markägare är meriterande.
Du är utåtriktad och kreativ med god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva projekt strukturerat samtidigt som du har god samarbetsförmåga. 

B-körkort krävs.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader på heltid med eventuell möjlighet till förlängning. 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-06

Referensnummer

2023/712

Kontaktperson(er)

  • Karl Asp, 046-3595421

Facklig(a) företrädare

  • Marie Sager, Naturvetarna, 046-3594236
  • Irene Björklund, 046-3598328

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?