Länk till startsidan

Gymnasielärare Bild och engelska

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.
Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 300 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet,
Byggprogrammet, Anpassad skola, Försäljning- och serviceprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogram, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet, lärlingsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet.

Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.
På skolan arbetar vi med tillgänglig lärmiljö och värdegrund som övergripande utvecklingsområden och det är viktigt att alla som är verksamma på skolan ska känna delaktighet i verksamheten. Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan


Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i Bild och Engelska på både de nationella programmen men även på våra individuella program.  Arbetet består i att planera, strukturera och genomföra undervisning samt att handleda elever och dokumentera deras studieresultat.  

Som lärare på Vipan förväntas du delta i arbets- och ämneslagsutvecklingsarbete och i det verka för analys och planering av utvecklingsarbetet med kollegor för högre måluppfyllelse.
Du kommer att spela viktig roll som mentor för en undervisningsgrupp och stötta eleverna genom deras undervisning inom programmet som helhet. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har examen och lärarlegitimation som gymnasielärare i bild och engelska. Har du även behörighet att undervisa i grundskolans kurser i ämnena är det en merit. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla olika undervisningsstrategier beroende på gruppens behov. Om du har erfarenhet av arbete på yrkesgymnasium är även det meriterande.

Som lärare på Vipan måste du ha ett genuint intresse av att arbeta med unga människors utveckling. Dessutom är det viktigt att du är den god ledare i klassrummet, med god pedagogisk Du har lätt att anpassa dig till nya situationer och har lätt att knyta kontakter. Till det är du en lagspelare då vårt arbete på skolan är organiserat i arbets- och ämneslag. 

Som person är du initiativrik och målinriktad samt har lätt för att engagera och motivera ungdomar och vuxna. Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever. 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi välkomnar alltid nya medarbetare varmt!

Tjänsten är en särskild visstidsanställning under ett år med start i augusti -23.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 230807
Sista datum: 2024-06-18

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-06

Referensnummer

2023/707

Kontaktperson(er)

  • Gabriella Ternelius Svensson, 0463596195

Facklig(a) företrädare

  • Elisabeth Lindskoug - Sveriges Lärare, 046-3593109

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?