Länk till startsidan

Produktägare för serverplattform och datacenter

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Brinner du för IT-infrastruktur och har en önskan om att jobba med att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu en produktägare inom serverplattform och datacenter med placering i kanske Lunds snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka, vid en arbetsplats med stark laganda!

Om oss

Vi på IT- och digitaliseringsavdelningen är ca 50 medarbetare som bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans.

Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Som produktägare för serverplattform och datacenter får du en bred och spännande roll. Vi har inlett arbetet med att anskaffa en ny serverplattform och vi kommer under de kommande åren fokusera på att utveckla tjänsterna inom området. Vår serverplattform och datacenter är viktiga förutsättningar för stabila och tillgängliga system i Lunds kommun. 

Du kommer ha det samordnade ansvaret av de systemlösningar som vi har inom området serverplattform och datacenter. I din roll kommer du att ta fram tjänsteerbjudande och beställningsprocesser för servertjänster. Du kommer också att, i dialog med verksamheterna, fastställa kravnivåer för SLA, återställning och lagring.

Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av de tjänster som området omfattar, både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

Ansvaret i rollen är brett och innefattar:

 • Förvaltningsansvar för tjänsterna inom området
 • Roadmap och långsiktig planering
 • Samordna aktiviteter och resurser 
 • Delta i koordineringsaktiviteter med arkitekter, systemspecialister och representanter för andra förvaltningsområden.
 • Löpande dialog med beställare och representanter för verksamheten
 • Utveckla beställningsprocesser för servertjänster
 • Samverkan med externa leverantörer
 • Omvärldsbevakning
 • Delta i utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till området

Vi söker dig som har en generell förståelse och erfarenheter av Windows serverbaserade miljöer samt nätverk. Du ska ha erfarenhet av arbete med kravställning för system och it-tjänster. Du kan ha haft roller såsom systemförvaltare eller produktägare.

Vi ser gärna att du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och erfarenhet som bedöms som kvalificerande av arbetsgivaren.

Det är meriterade med erfarenhet inom ansvarsområdet serverplattform och datacenter samt virtualisering av servrar och tjänster. Det kommer att underlätta din roll om du har utbildning eller erfarenhet inom PM3, ITIL eller projektledning.

Som person är du stabil, lugn och kontrollerad i situationer som kan uppstå. Du behåller ett realistiskt perspektiv och har förmågan att prioritera och fokuserar på rätt saker. För att trivas i rollen behöver du vara uthållig och kunna hålla motivationen uppe och arbeta effektivt. Du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. 

Din förmåga att samarbeta och samverka med andra är god och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och delar med dig till andra. 

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och du kan förstå information och facklitteratur inom området på engelska. 

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare 

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Referensnummer

2023/690

Kontaktperson(er)

 • Svjetlana Babic Madsen, rekryterande Chef, 046-3594462

Facklig(a) företrädare

 • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?