Länk till startsidan

Skolsköterska på 75% till Vegalyckan och Vegalyckans anpassade grundskola

Barn- och skolförvaltningen

Om oss

I Lunds södra delar, nära till både grönområden och centrum ligger Vegalyckan vackert i en parkliknande miljö. Vegalyckan är en F-3 skola och anpassad grundskola med cirka 220 elever. Till Vegalyckans verksamhet hör också Järnåkras anpassade grundskola. Nu ser vi på Vegalyckan fram emot att välkomna en ny skolsköterska! Hos oss kommer du arbeta tillsammans med drygt 50 medarbetare och våra tre pedagoghundar.


Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. Dina huvudsakliga uppgifter som skolsköterska är att genomföra hälsobesök- och kontrollera enligt basprogram för elever i aktuella årskurser. Vaccinationer och ett aktivt hälsofrämjande elevhälsoarbete är också en del av uppdraget. Det kan vara skolfrånvaro, första hjälpen, stopp min kropp, kost, motion, sömn och internetvanor.

Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor i Lunds kommuns medicinska elevhälsa.
Du kommer att vara en viktig del i det övergripande elevhälsoarbetet där du samarbetar med rektor, psykolog, kurator, spec. lärare och pedagoger i skolans väl inarbetade elevhälsoteam. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Vegalyckan söker dig som har en stark drivkraft för det hälsofrämjande arbetet, att skapa en skolmiljö som är positiv, tolerant och trygg samt att tillsammans ständigt arbeta med att skapa goda relationer i alla led. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi söker dig som

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar.

Det är viktigt att du har en god kunskap och känner dig bekväm med att arbeta digitalt, då en stor del av dokumentationen sker i digitala verktyg. Erfarenhet av dokumentation i PMO är meriterande.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-05

Referensnummer

2023/689

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?