Länk till startsidan

Koordinator bransch/skola 

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

El- och Energiprogramet på Gymnasieskolan Vipan söker koordinator näringsliv/skola

Om oss

Gymnasieskolan Vipan har ca 1 200 elever. Vi har 8 nationella yrkesprogram, där El- och energi är ett av de största med 150 elever. Programmet har gott söktryck och ambitiösa elever som ställer krav på personalens kompetens. Skolan befinner sig i ett dynamiskt läge med ombyggnader och nybyggnader både i och runt om skolans område. Vi flyttar in i nybyggda toppmoderna lokaler till årsskiftet 2023/2024.

Vipans El- och Energiprogram är sedan mer än 30 år väl etablerat i regionen och branschen. Hos oss får du möjlighet att träffa blivande elektriker och arbeta med deras utbildning under deras tre år i skolan.  

Vi vill med denna tjänst göra en satsning på att utveckla programmet ännu mer.

Lunds kommun är skolans huvudman vilket gör att vi har goda förutsättningar och en fin stabilitet. 

Arbetsuppgifter

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en mycket viktig del av elevernas utbildning. Det innebär att minst 15 veckor av elevernas utbildning genomförs ute på olika el-relaterade arbetsplatser såsom byggen, service, industri mm.  

Tjänsten består i att anskaffa, organisera och kvalitetssäkra elevernas APL-platser samt att upprätthålla och utveckla våra befintliga kontakter med branschen.

Du kommer att ha ett kontor på Vipan men förväntas åka runt till elever och företag i sydvästra Skåne. 

Du rapporterar till biträdande rektor.  

Du kommer få gott stöd av ett välfungerande lärarlag med 8 andra yrkeslärare och ett engagerat elevhälsoteam.

Vi söker dig som

Din bakgrund kan vara som säljare, yrkeslärare, ledande montör, servicetekniker eller liknande inom Elbranschen. Kunskap och kontakter inom Elbranschen är meriterande. Du har god förmåga att organisera och arbetar strukturerat.

Du har en vilja att utveckla och utvecklas. Vi står aldrig still!

Skolan styrs av skollagen och gymnasieförordningen vilket gör det viktigt att du har förmåga ta in våra förutsättningar i mötet med branschen.   

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet där samarbetsförmåga med elever, kollegor och branschen är av största vikt. Du ska gilla att arbeta med ungdomar, ha ett stort engagemang och vara flexibel.

Du är en driven "people person" som kan sälja in APL-platser till branschen samtidigt som du är nyfiken och intresserad av ungdomarnas livsvillkor och har en förståelse för en skolas förutsättningar. 

Vid intervju behöver du ta med ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 230814

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Referensnummer

2023/669

Kontaktperson(er)

  • Martin Borg, 0721-940567

Facklig(a) företrädare

  • Sveriges Lärare nås via Lunds kommuns växel, 046-3595000

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?