Länk till startsidan

Fritidsledare Genarp

Kultur- och fritidsförvaltningen

Om oss

Lunds Kommun har åtta fritidsområden - fyra i tätorten och fyra i östra kommundelarna samt specialområden som Fältgrupp, Mobil grupp och Comung. Vi sätter stort fokus på samverkan, områdesarbete och ungas inflytande. Nu söker vi fritidsledare till den öppna ungdoms-verksamheten i Genarp. 

Arbetsuppgifter

Arbetet bedrivs i enlighet med verksamhetsuppdraget för den öppna ungdomsverksamheten i Lund. Målgruppen är alla unga i åldern 12-25 år. Din uppgift är att bedriva arbetet tillsammans med unga och sträva efter en så hög delaktighet och så stort inflytande för de unga som möjligt. Det gör du bland annat genom att:

- arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter för att där igenom skapa forum för informellt lärande

- stödja ungas egen organisering genom coachning och rådgivning

- arbeta inkluderande

- samverka med övriga delar av kommunen och civilsamhället

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning till fritidsledare alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med unga i åldrarna 12-25 år. Du har empati, skapar laganda och uppmärksammar andras initiativ samt respekterar andras åsikter, utvecklar självinsikt och kommunicerar den öppet. Vi tycker det är viktigt om du kan skapa goda relationer till unga och personal genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen. Du har ett positivt förhållningssätt gentemot andra och klarar att hantera konflikter. Du kan sätta klart definierade mål, vägleda och coacha unga att planera aktiviteter och projekt samt ta möjliga förändringar i beaktande. Du har ett eget driv utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera resurser som behövs för att utföra uppgiften.

Det är meriterande om du har körkort med B-behörighet, livräddningskunskaper och erfarenhet av föreningslivet. Det är också meriterande om du har estetiska färdigheter.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/661

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Kommunals företrädare nås via Lunds kommuns växel, 046-3595000

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?