Länk till startsidan

Ekonom

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Ekonomienheten tillhör serviceförvaltningens stabsavdelning och har det övergripande ansvaret för ekonomistöd till verksamheten. Enheten utgörs av controllers, ekonomihandläggare och ekonomiadministratörer. Vi arbetar tillsammans med redovisning, budget, uppföljning och prognos för hela förvaltningen. I enhetens uppdrag ingår även att säkerställa och utveckla ekonomistyrning samt skapa förutsättningar för god ekonomisk hushållning i förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonom för affärsområdet Lundafastigheter. Du kommer arbeta nära verksamheterna med varierande uppgifter inom ekonomiområdet. Du kommer att:

  • arbeta med budget, prognos, uppföljning och bokslut
  • ta fram underlag till relevanta ekonomiska analyser, sammanställningar och rapporter
  • ge stöd, service och utbildning till chefer och övriga berörda i verksamheten
  • arbeta med ständiga förbättringar genom att aktivt delta i utveckling och effektivisering av våra arbetssätt, system och processer.

Vi söker dig som

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande i kombination med några års erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete, och då gärna inom fastighetsekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystem och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande.

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi gärna att du har ett strukturerat arbetssätt och ett serviceinriktat förhållningssätt där du drivs av en vilja att hjälpa och leverera lösningar. Du motiveras av att fördjupa dig i detaljer, samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och se helheten. Vidare är du kommunikativ, lyhörd för behov och har lätt för att skapa relationer.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/655

Kontaktperson(er)

  • Iryna Saplitsa, ekonomichef, 046-3595124

Facklig(a) företrädare

  • Adel Ayoub, Vision, 046-3595837

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?