Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom digital inkludering

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

I Seniorverksamheten i Lunds kommun arbetar vi med att minska ofrivillig ensamhet bland seniorer. Vi bedriver seniorverksamhet på 10 fysiska träffpunkter, 1 digital träffpunkt, driver plattformen Frivilligkraft, har värdinneservice samt arbetar med överenskommelser inom IOP (ideellt offentligt partnerskap).

Träffpunkterna är öppna för alla seniorer i Lund. Utbudet skall vara varierat för att tilltala en bred publik. Det kan vara fysiska aktiviteter, föreläsningar, samhällsinformation, musik och social samvaro. Besökarnas önskemål påverkar i hög grad innehållet. Varje dag jobbar vi för att bidra till att äldre Lundabor ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter ska bygga på delaktighet, kreativitet, engagemang och kvalitet. 

I vårt arbete har vi uppmärksammat att våra seniorer behöver hjälp i att bli mer digitala varför vi nu startat upp projektet "Digital inkludering bland seniorer i Lunds kommun".

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad? 

I ditt uppdrag kommer du att vara behjälplig i projektet "Digital inkludering bland seniorer i Lunds kommun". Du hjälper till med framtagande av frågeställningar till enkäter samt sammanställer, utvärderar och analyserar resultatet av dessa. Du hjälper till med behovsanalys kring hur våra seniorer behöver hjälp för att kunna ta steget ut i den digitala världen och bidrar kring hur projektet på ett framgångsrikt sätt kan nå ut till de som det berör. Du kommer även hjälpa till att utbilda personalen i enkla IT-system och webbsidor så som bank och 1177.

Som studentmedarbetare inom vård och omsorgsförvaltningen genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2023 (1 sept- 31 dec).

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne såsom exempelvis IT eller kommunikation. Du är intresserad av hur ökad IT-kunskap kan underlätta för våra seniorer framöver. Det är en fördel om du känner dig bekväm med att tala inför grupp och hålla enklare IT-utbildningar för mindre grupper.  

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/5!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1/9 2023
Sista datum: 2023-12-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/635

Kontaktperson(er)

  • Elin Eklund, 046-3599845

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?