Länk till startsidan

Vikarierande Enhetschef Bostad

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Lundafastigheters uppdrag är att svara för lokal- och bostadsförsörjningen till de kommunala verksamheterna. Vi planerar, bygger och förvaltar allt ifrån förskolor, skolor, idrottsanläggningar till badhus, gruppboenden, butiks- och kontorslokaler. Totalt förvaltar vi omkring 500 fastighetsobjekt, 700 bostäder och 1100 byggnader, omfattande 700 000 kvm bruksarea. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation, vi tar ansvar för en god samhällsservice och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Då ordinarie chef för bostadsverksamheten nu går på föräldraledighet söker vi dig som under ett år vill vara delaktig i verksamhetens fortsatta utvecklingsresa.

Bostadsavdelningen är en del av Lundafastigheter och här samlas bostadsverksamheten i kommunen. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställning från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är ansvarig att, under en period, ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till permanent bostad. Bostadsbeståndet utgörs av ca 700 bostäder. Teamet på Bostadsavdelningen består av bostadssamordnare, bostadsadministratörer och bostadsförvaltare och avdelningen har ett nära samarbete med övriga kollegor inom Lundafastigheter och Serviceförvaltningen samt beställande förvaltningar.Arbetsuppgifter


I rollen som enhetschef ansvarar du tillsammans med dina medarbetare för en god och effektiv bostadsförsörjning i Lunds kommun över tid. Bostadsavdelningen ansvarar för att anskaffa tillräckligt många bostäder utifrån inkommande beställningar både på kort och lång sikt. Enhetschefen arbetar för att bygga upp och bibehålla goda samarbeten med extern och interna samarbetspartners såsom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen samt Migrationsverket.

I rollen ingår att leda och samordna arbetet med att upprätta rutiner och arbetsinstruktioner inom enheten och gentemot samarbetspartners och beställare.  I egenskap av enhetschef för bostadsavdelningen ansvarar du för budget- och prognosarbete samt nyckeltalsuppföljning och löpande uppföljning av verksamheten. Du fattar beslut kring uppsägningar, investeringar och inhyrningar. Du bevakar markanvisningar och verkar för goda relationer gentemot externa fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Tillsammans med medarbetarna sätter du upp mål och planerar för utveckling av verksamheten. Du verkar för långsiktiga kundrelationer och samarbete med personer såväl inom som utanför den egna organisationen och är en viktig länk mellan olika parter. Du samordnar och stöttar medarbetarna och deltar vid behov i dialogerna med hyresvärdar och hyresgäster och har stor vana att hantera skriftande kundbehov.

I uppdraget ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 10 medarbetare Du coachar och motiverar dina medarbetare och förser dem med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål för Lundafastigheters verksamhet. Att skapa engagemang och delaktighet är en självklarhet för dig.Vi söker dig som

vill vara med och göra skillnad för stora och små Lundabor!

 

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du arbetar relationsbyggande och har erfarenhet av att ingå i samarbeten med externa samarbetspartners och myndigheter. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef och ledare och motiveras av att skapa förutsättningar för dina medarbetare att växa och utvecklas i sina uppdrag. Du har en förmåga att skapa trygghet, stabilitet och tillämpar ett tillitsbaserat förhållningssätt i ditt ledarskap.

Som person är du utvecklingsinriktad, positiv, lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga att se helheten, initierar, leder och utvärderar processer. Att arbeta i en miljö som kräver flexibilitet, handlingskraft och social kompetens är något du trivs med. Du arbetar relationsbyggande och har erfarenhet av att arbeta mot fastighetsägare, hyresgäster och Migrationsverket. Genom att samverka och motivera dina medarbetare skapar du resultat och når uppsatta mål. Som person är du bra på att arbeta både självständigt och i team, du vågar utmana och arbetar lösningsfokuserat. Ditt ledarskap är coachande och präglas av öppenhet, respekt och ansvarstagande.

Vi söker dig som har:

  • för uppdraget, relevant högskole-/universitets- eller KY-utbildning inom fastighets- eller bygginriktning
  • alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • erfarenhet av arbete som chef och ledare
  • erfarenhet av ekonomisk uppföljning, budget och prognosarbete

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, samt att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem och digitala verktyg (Officepaketet etc.).

B-körkort krävs för tjänsten.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av fastighetsrelaterat arbete
  • goda kunskaper i hyreslagstiftning
  • erfarenhet av fastighetsförvaltning och projektledning
  • erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation
  • arbetat i fastighetssystemet Xpand

Vi erbjuder dig en operativ ledarroll i en verksamhet där kundfokus, utveckling och affärsmässighet går hand i hand. Här får du möjlighet att vara med och göra skillnad på riktigt. Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: 20230615 eller så snart möjligt

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Referensnummer

2023/611

Kontaktperson(er)

  • Sara van Lunteren, 046-3595075

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?