Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom HR

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad? HR-enheten på kommunkontoret söker en studentmedarbetare som med nyfikenhet och driv vill arbeta med frågor inom kompetensförsörjningsområdet.

Om oss

Hos oss på HR-enheten på kommunkontoret blir du del av ett litet team, om fyra personer, i en utvecklingsinriktad och framåtsträvande organisation. Tillsammans fokuserar vi på att erbjuda ett värdeskapande HR-stöd till verksamheten och vi levererar tjänster av hög kvalité. Vi utvecklar, utvecklas och med ett prestigelöst arbetssätt delar vi med oss av vår kunskap och kompetens inom HR-området. Här får du som studentmedarbetare möjlighet att göra skillnad och utvecklas inom ditt blivande yrke. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter arbetar vi hemifrån. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom kompetensförsörjningsområdet och utvärdera/följa upp, analysera och ta fram plan för förbättrat arbetssätt inom områden som onboarding, introduktion, off-boardning och avslut för chefer och medarbetare på kommunkontoret. Du trend- och omvärldsspanar och tillsammans omsätter vi tankar och idéer till god praktik.

Som studentmedarbetare vid HR-enheten på kommunkontoret genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under hösten 2023 (1 sept- 31 dec).

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola inom PA/HR-området. Du ska ha läst minst 60 hp inom relevant ämne. Du tycker att frågor inom kompetensförsörjningsområdet är både viktiga och roliga och har du tidigare erfarenhet från rekrytering, bemanning eller ett serviceyrke kan det underlätta ditt jobb. Har du erfarenhet av uppföljning/undersökning eller enkäter/enkätverktyg blir vi extra glada.  

Du som söker är självgående och kan driva dina egna processer. Du är kreativ och har förmåga att hitta nya lösningar eller arbetssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till goda resultat. Det kommer att underlätta ditt jobb om du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan omprioritera utan att tappa fokus i uppdraget. För att trivas i jobbet behöver du tycka om att samarbeta och samverka med andra och du har lätt för att knyta nya kontakter. 

Om rekryteringen

Vi kommer att hålla första urvalsintervjuer via Teams den 30 maj och 1 juni, samt slutintervjuer på plats 9 juni. Vi ber dig därför planera din tillgänglighet.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/5!

Anställning

Anställningsform: Särskild visstidsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 september

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/590

Kontaktperson(er)

  • Petra Segerdahl, HR-partner, petra.segerdahl@lund.se
  • Anna Tullberg, HR-chef, anna.tullberg@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?