Länk till startsidan

Skolsköterska 50% till Uggleskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Uggleskolan F-6 ligger i det natursköna området Fågelsång, i den del av Södra Sandby som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Skolan har ca 270 elever, fördelade i en förskoleklass och tvåparallelligt i övriga årskurser. På Uggleskolan arbetar vi för en bättre miljö och hälsa och har nära till natur och grönområden som används flitigt både under skoltid och fritidshemstid. 

Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolans pedagoger tar ett gemensamt ansvar för elevernas hela skoldag. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Miljön på Uggleskolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi arbetar aktivt med att skapa en alltmer tillgänglig lärmiljö för eleverna. Målet är att anpassa miljön i vår skola för att öka elevernas delaktighet i tillägnandet av kunskaper och värden. Detta arbete innefattar såväl den fysiska miljön som den sociala och pedagogiska miljön.

Med hjälp av skolans elevhälsoteam och trygghetsteam lägger vi stor vikt på ett främjande och förebyggande arbete som skapar trivsel, trygghet och arbetsro bland eleverna. All personal deltar kontinuerligt i arbetet kring kränkande särbehandling och normkritiskt förhållningssätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som önskar arbeta med elevhälsa på ett främjande och förebyggande sätt.
Som skolsköterska på Uggleskolan ingår du i elevvårdsteamets arbete tillsammans med rektor, skolpsykolog, skolkurator och specialpedagoger.

Skolsköterskans huvudsakliga arbetsuppgifter består av förebyggande hälsoarbete, hälsosamtal, vaccinering av elever, hälsokontroller, pubertetssamtal samt enklare sjukvårdsinsatser. Det betyder bland annat att du kommer att leda pubertetssamtal i smågrupper och helklass samt samarbeta med lärare kring olika hälsoaktiviteter. Hur skulle du kunna bidra med din kunskap för att skapa hälsa bland våra elever?


Vi söker dig som

För tjänsten krävs att du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distriktsköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom skolhälsovård med barn i skolåldrarna F-6 och förmåga att leda samtal i elevgrupp. Det är viktigt att du kan skapa förtroende i förhållande till elever, föräldrar och skolpersonal. Vi önskar att du delar vår syn på vikten av ett proaktivt och hållbart hälsoarbete på skolan.

Skolan använder det digitala journalsystemet PMO, tidigare erfarenhet av digitalt journalsystem och god datorvana är meriterande.

Vi kommer att ha löpande intervjuer under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-08-07

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Referensnummer

2023/453

Kontaktperson(er)

  • Emelie Strand, rektor, 046-3592584

Facklig(a) företrädare

  • Joanna Maveus, Vårdförbundet, joanna.maveus@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?