Länk till startsidan

Speciallärare till Påskagängets skola

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Påskagängets skola ligger i Dalby i Lunds kommun. I dagsläget är vi en skola med F-3 med ca 200 elever och inom några år ska vi växa till en skola med två paralleller F-6. Vi arbetar med att skapa en tillgänglig lärmiljö för att vår skola ska vara en skola för alla. 

På Påskagängets skola och fritidshem bygger undervisningen på nyfikenhet, lust, utmaning och kreativitet. Verksamheten genomsyras av ett helhetsperspektiv där vi gemensamt strävar efter att ge alla våra elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela skoltiden. Målet är att våra elever ska utvecklas till medborgare som vill och vågar engagera sig på olika sätt i samhället. Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande vilket ger våra elever sammanhang och lust att lära. Våra elever lär sig på olika sätt därför är vår undervisning varierad och vår lärmiljö är tillgänglig för alla. 

Våra medarbetares hälsa och trivsel är viktig för oss.

Arbetsuppgifter

 

Som speciallärare har du ett nära samarbete med övriga pedagoger och finns tillgänglig som handledare och bollplank. Du har ett starkt driv och jobbar lika bra självständigt som tillsammans med andra. För att lyckas med uppdraget som speciallärare förväntar vi oss att du som person är en engagerad, lyhörd och flexibel. Som speciallärare har du ett nära samarbete med dina kollegor för en inkluderande och tillgänglig lärmiljö. Du ingår i skolans elevhälsoteam och bidrar med specialpedagogisk kompetens.

Som speciallärare hos oss är du delaktig i analysarbetet av skolans resultat och kartläggning, uppföljning och analys av elevernas utveckling inom läs- och skrivområdet och matematik samt de fortsatta insatserna. Du leder arbetet kring pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram,  uppföljningar och ansvarar för ansökan av extraordinärt stöd i samverkan med arbetslag, vårdnadshavare, elev och elevhälsoteam. Du samarbetar även med pedagogerna i arbetet med extra anpassningar.

Du undervisar elever som har behov av särskilt stöd och stöttar våra elever på vår Superhjälpen som ligger utanför lektionstid. Du är delaktig och engagerad i elevhälsomöten, elevkonferenser samt arbetslagsmöten. Som speciallärare deltar du även i arbetet med vårt systematiska kvalitetsarbete. 

Vi söker dig som

Vi söker dig med lärarlegitimation samt speciallärarexamen. Det är meriterande om du har inriktning inom matematik i din speciallärarutbildning och har arbetat som klasslärare. 

Som speciallärare är du strukturerad och har hjärtat på rätt ställe. Du har ett relationellt förhållningssätt i mötet med elever och inser vikten av att bygga långsiktiga och stabila relationer med elever och deras vårdnadshavare. Du ser elevernas rätt till en tillgänglig och inkluderande lärmiljö som en självklarhet.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor, ett jobb att längta till! 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-08-08

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-16

Referensnummer

2023/364

Kontaktperson(er)

  • Anne-Marie Lundborg Berggren, Rektor, 046-3593525

Facklig(a) företrädare

  • Therèse Nyblom, Sveriges lärare, therese.nyblom@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?