Länk till startsidan

Bostadsförvaltare

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen och här finns vi på Bostadsavdelningen. Här samlas bostadsverksamheten i kommunen. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställning från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är ansvariga att under en period ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till permanent bostad. Bostadsbeståndet utgörs av ca 700 bostäder. Vi söker nu ytterligare förstärkning till vårt team av bostadsförvaltare som kommer bistå i arbetet med den tekniska och ekonomiska förvaltningen, under en period.  Arbetsuppgifter

Som bostadsförvaltare arbetar du med teknisk, administrativ och ekonomisk förvaltning av kommunens egenägda flerfamiljshus, bostadsrätter och inhyrda hyresrätter och har det övergripande ansvaret för dina objekt. I arbetet ingår att skapa goda relationer och upprätthålla ett bra samarbete med våra entreprenörer, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. I din roll samarbetar du med dina kollegor inom avdelningen och övriga avdelningar inom Lundafastigheter och Serviceförvaltningen. Vidare ingår att samarbeta och planera bostads- och uthyrningsfrågor tillsammans med beställande funktioner på övriga förvaltningar.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i rollen som bostadsförvaltare är:

  • Att planera och leda underhåll inom fastighetsbeståndet och agera beställare av underhållsprojekt och renoveringar
  • Att följa upp genomförda avflyttningsbesiktningar och säkerställa bostädernas användbarhet.
  • Budget-och prognosarbete
  • Dialog och samverkan med interna och externa aktörer
  • Uppdatera fastighetssystemet med information kopplat till dina objektVi söker dig som

Du har högskole-/universitets- eller KY-utbildning med fastighets -eller bygginriktning alternativt arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med fastighetsförvaltning och har varit beställare av byggprojekt. Du har erfarenhet av budget-och prognosarbete och har en god ekonomisk förståelse. Meriterande är erfarenhet av arbete med bostadsförvaltning och arbete i fastighetssystemet Xpand eller annat likvärdigt fastighetssystem. Om du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet är även det meriterande.

I ditt uppdrag förväntas du kunna arbeta både självständigt och i team. Som person är du självgående och trygg i din profession. Du är noggrann och har en god förmåga att arbeta strukturerat enligt fastlagda rutiner. Du behöver ha insikt och förståelse för människor med olika sociala behov. För tjänsten krävs att du är serviceinriktad, tycker om varierande arbetsuppgifter och har lätt för att skapa långsiktiga relationer. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift och har goda datakunskaper. B-körkort krävs för tjänsten.

Låter det som ett spännande arbete? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande genom ansökningstiden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-05-01 eller så snart som möjligt

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-31

Referensnummer

2023/363

Kontaktperson(er)

  • Johanna Ugge, 046-3593965

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?