Länk till startsidan

Samordnare/stödassistent till enheter för barn och unga inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Vill du bli en av oss och göra skillnad varje dag?

Vi söker en vikarierande samordnare till en av våra enheter inom korttidstillsyn och korttidsvistelse. Som samordnare är din grundtjänst stödassistent/stödbitröde där vi erbjuder tillsvidare med tillägg som samordnare under en begränsad tid tom 250131.

Vi söker dig som har en utbildning som motsvarar stödassistent/stödbiträde och på det en erfarenhet av att arbeta administrativt. 

Som samordnare fyller du en viktig funktion i arbetet med att stödja personal och chefer i det dagliga arbetet med uppdrag att bla. planera och se till att verksamheten fungerar kring bemanning och brukarplanering, både kortsiktigt och långsiktigt.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på här.

På våra enheter inom korttidstillsyn och korttidsvistelse vänder vi oss till barn och ungdomar med autism och/eller andra funktionsvariationer. Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lunds kommun med olika inriktningar och åldrar.

Arbetsuppgifter

 • Mottaga sjukanmälan/friskanmälan av personal.
 • Ansvara för bemanningsplanering vid samtliga frånvaro samt semesterplanering.
 • Biträda enhetschef vid kontroll och registrering i HR-portalen.
 • Ansvara för schemaläggning tillsammans med personalgruppen.
 • Svara för delar av introduktionen av nyanställda.
 • Kontakt med Bemanningsenheten i samband med vikarietillsättning.
 • Ansvara för planering av beläggning av våra brukare 

I tjänsten som samordnare är du till stor del inne och utför kontorsarbete, men det förväntas av dig att du tillsammans med dina kollegor löser de dagliga arbetet vilket i perioder innebär att du även är ute i den övriga verksamheten.  

Arbetstidens förläggning är 40h/vecka, måndag - fredag som utgångspunkt.

Du kommer att arbeta verksamhetsnära och ingå i ett team med stödassistenter, stödpedagoger, pedagogisk samordnare och enhetschefer. 

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från Vård-och omsorgsprogrammet, Barn- och Fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig gäller för stödassistent.
 • Erfarenhet av administrativt arbete, tex tidigare samordnaruppdrag är en merit.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta inom LSS.
 • Erfarenhet av Personec/Visma samt Timecare pool/Multi access är en merit.

I din roll har du tät kontakt med våra medarbetare på enheterna samt att en del anhörigkontakt också ingår i uppdraget. Det krävs att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in.

Som person är du positiv, stabil och har båda fötterna på jorden. Du kan hantera att arbetet periodvis har ett högt tempo, du ser vad som behöver göras och har förmåga att arbeta strukturerat. Du är trygg i din roll och är duktig på att planera och samordna.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.  

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-05

Referensnummer

2023/345

Kontaktperson(er)

 • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596
 • Sofia Hansén, enhetschef, 035-3593408

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 010-4427936

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?