Länk till startsidan

Lärare i SvA och svenska åk 4-9 till Lerbäckskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Lerbäckskolan är en F-9 skola med ca 775 elever i centrala Lund, i rektorsområdet ingår även Oskarskolan med ca 70 elever.

Utmärkande för både Lerbäckskolan och Oskarskolan är en lugn, trygg miljö och goda studieresultat. I vårt värdegrundsarbete lägger vi stor vikt vid F-9 perspektivet och vi har återkommande aktiviteter under läsåret där eleverna får mötas och lära känna varandra. 

Skolans utvecklingsområde är tillgängliga lärmiljöer som möter alla elevers och gruppers behov. Undervisning och lärande är i fokus och våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom samarbete och kollegialt lärande utvecklar vi professionen. Tydlig mötesstruktur med fokus på att utveckla undervisningen leds av skolans förstelärare i samarbete med skolledningen. Skolans elevhälsoteam träffar alla årskurslag systematiskt med syfte att i samarbete med lärare och fritids arbeta främjande och förebyggande.

Vi arbetar tillsammans för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. Alla elever på Oskarskolan och Lerbäckskolan ska må bra, känna trygghet och trivas i skolan.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår det att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera undervisningen enligt gällande styrdokument i samarbete med dina kollegor. Du samverkar och utvecklar arbetsmetoder för ett lustfyllt lärande med hög måluppfyllelse för eleverna. Du skapar en arbetsmiljö för eleverna som präglas av trygghet, studiero och förtroende. I tjänsten ingår mentorskap.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation mot grundskolans senare år i svenska som andraspråk och svenska för årskurserna 4-9. Du kommer att undervisa i svenska som andraspråk och svenska i årskurserna 4-9. Vidare kommer du att ansvara för kartläggningen av elever för att säkerställa att elevernas undervisning läggs på rätt nivå i svenska som andraspråk (åk 1-9).

Du ska vara självgående men samtidigt ser du samarbete med kollegor som en självklarhet. Du behöver vara duktig på att organisera och planera ditt arbete då ditt ansvarsområde blir brett. Du har även förståelse för att människor tar till sig kunskap på olika sätt och kan anpassa sättet att förmedla kunskap till mottagaren. 

Erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk är meriterande. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställda medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 20230808

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Referensnummer

2023/338

Kontaktperson(er)

  • Paul Holm, biträdande rektor, 0463592615
  • Katya Wedjesjö, biträdande rektor, 0463594279

Facklig(a) företrädare

  • Johan Olsson, Sveriges lärare, johan.olsson2@lund.se
  • Emelie Nalindu, Sveriges lärare, emelie.nalindu@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?