Länk till startsidan

Familjerättssekreterare

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Familjerättsenheten är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Lund. På enheten arbetar nio familjerättssekreterare, en administratör samt enhetschef.

Hos oss på familjerätten präglas verksamheten av stort engagemang och intresse för familjerättsliga frågor. Vi är måna om ett gott kollegialt samarbete och ett fint arbetsklimat där vi har det trevligt tillsammans och hjälps åt när det behövs.

I vårt arbete möter vi individer som genomgår skilsmässa och separation, eller har en ofrivillig barnlöshet och stark barnlängtan. Detta innebär att vi behöver ha förståelse och kunskaper kring livskriser som många människor möter och vara skickliga på att ge ett gott och respektfullt bemötande. Att inta barnets perspektiv och utgå från barnets behov är centralt för oss.

Vi arbetar oftast två och två i ärenden, vilket främjar en god kvalité och en god arbetsmiljö.

Vi arbetar i Lunds kommuns hus Kristallen, i ett modernt öppet kontorslandskap. Kristallen möjliggör god samverkan med andra verksamheter och vi har nära samarbete med kollegor runt omkring oss, som våra familjebehandlare och barnutredare. 

Som nyanställd är det viktigt för oss att du känner dig välkommen och betydelsefull. Du får en introduktion som gäller såväl Lunds kommun, arbetsmarknads- och socialförvaltningen som familjerättsenheten.

Du får regelbunden extern handledning. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Möjlighet till semesterväxling finns.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare i Lund arbetar du inom hela det familjerättsliga området. Du handlägger vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, faderskaps- och adoptionsutredningar, avtals- och umgängesstödsärenden samt leder samarbetssamtal. Du ger även familjerättslig rådgivning på telefontider eller personligt besök.

Du får även möjlighet att delta i projekt och frågor gällande verksamhets- och metodutveckling.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi vill att du har erfarenhet av området vårdnad, boende och umgänge, alternativt har minst tre års erfarenhet av arbete inom socialtjänst med barn och ungdomar och kunskaper om lagstiftning och praxis inom det familjerättsliga området.

För att bli framgångsrik i denna tjänst behöver du även ha inställningen att vara en god kollega som är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att hålla ett tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig i konflikt och du har kunskaper om barns behov utifrån ett anknytningsperspektiv. En god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska krävs. Det är även en fördel om du behärskar engelska på ett sådant sätt att du i din yrkesroll kan kommunicera med föräldrar och barn i samtal av olika slag.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2023-06-05 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Referensnummer

2023/336

Kontaktperson(er)

  • Tommy Persson, 046-3595734

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249
  • Lars Öst, Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?