Länk till startsidan

Lärare till Östratornskolan 4-6

Östratornskolan

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Är du vår nya kollega?

Östratornskolans mellanstadium söker dig som vill jobba i ett positivt team med hög kompetens och stort engagemang för elevers lärande och utveckling. Vi söker två nya lärare för att täcka upp en stundande pensionsavgång och en kommande utökning av verksamheten. 

Om oss

På Östratornskolans mellanstadium är vi ett positivt kollegie som är öppna för samarbete och duktiga på att ta till vara på varandras idéer. Du kommer att välkomnas i ett lärarlag med stort hjärta och god sammanhållning. Vi har drygt 550 elever på hela Östratornskolan 4-9, vara ca 240 på årskurserna 4-6. Våra elever är motiverade och intresserade av att lära och vill utvecklas för att nå goda resultat. 

Vi tar tillsammans vara både på elevernas och pedagogernas olika kompetenser och arbetar med utveckling i fokus. För att kunna se eleverna och ge bästa stöd arbetar våra specialpedagoger nära lärare och elever. Vi har ett engagerat team med skolpsykolog, kurator, socialpedagog, specialpedagoger och skolsköterska som tillsammans med skolledningen skapar vårt Eht på skolan. Även skolbibliotekarie, IKT-pedagog och SYV finns med i arbetet för att öka elevernas måluppfyllelse.

Vårt systematiska kvalitetsarbete utifrån skolans gemensamma utvecklingsområden är verksamhetsnära och bidrar till att göra bra ännu bättre. På skolan finns olika ansvarsuppdrag t.ex. trygghetsråd, IKT, fokusgrupper som stöd för lärare och för att öka trygghet och likvärdighet för elever. Tillsammans arbetar vi med tillgänglig lärmiljö för alla våra elever.

Som lärare hos oss arbetar du både i arbetslag 4-6 och tillsammans 4-9. Ett gemensamt reflekterande genomsyrar vardagen i verksamheten och vi delar gärna våra erfarenheter i ett kollegialt lärande. Samtalsgrupper med pedagogiska diskussioner gör att vi kopplar forskning och beprövad erfarenhet till undervisningen.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer läsåret 23/24 att innehålla undervisning i engelska, matematik och NO så här är din behörighet viktig, men då vi vill se över samarbetsstrukturerna är det önskvärt att du har bred behörighet. Vi söker därför dig som har bred behörighet och möjlighet att undervisa i flera ämnen. 

I ditt uppdrag ingår mentorskap för en klass.

I undervisningen använder vi Ipads/ Cromebooks och vi planerar och kommunicerar i Goggle Workspace och Unikum. Vi vill att du ser digitalisering som en naturlig del i ditt arbete som lärare.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har avslutad utbildning, är behörig och har legitimation.

Vi förutsätter att du ser eleverna ur ett helhetsperspektiv och att du har ett engagerat förhållningssätt i mötet med elever, föräldrar och kollegor. Du är trygg i bemötandet av alla elever och samtidigt tydlig i din ledarroll i undervisningen. God samarbetsförmåga, erfarenhet av arbete i arbetslag, samt intresse av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete är också viktiga förmågor.  En positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt ser vi som grundläggande.

Välkommen med din ansökan till Östratornskolan! Vi ser fram emot att träffa dig. 

I rekryteringen tillämpar vi löpnade urval.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 230807

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-09

Referensnummer

2023/327

Kontaktperson(er)

  • Tove Nihlberg, bitr. Rektor, 046-3597382

Facklig(a) företrädare

  • Sofia Zäll Carlsson, Sveriges lärare, sofia.zallcarlsson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?