Länk till startsidan

Controller

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Ekonomienheten tillhör serviceförvaltningens stabsavdelning och har det övergripande ansvaret för ekonomistöd till verksamheten. Enheten utgörs av controllers, ekonomihandläggare och ekonomiadministratörer. Vi arbetar tillsammans med redovisning, budget, uppföljning och prognos för hela förvaltningen. I enhetens uppdrag ingår även att säkerställa och utveckla ekonomistyrning samt skapa förutsättningar för god ekonomisk hushållning i förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en controller för affärsområdet Lundafastigheter.

Har du ett intresse för fastigheter? Brinner du för ekonomi, att göra analyser samt att stödja våra verksamheter att nå goda resultat? I så fall kan du vara precis den vi söker!

Som controller har du som huvuduppdrag att säkerställa ekonomistyrning och uppföljning inom affärsområdet. I samverkan med övriga stödfunktioner inom staben och tillsammans med verksamhetsansvariga arbetar du för att bidra till att verksamheten når uppsatta mål. Du är ett bollplank och stöd till verksamheten du arbetar tillsammans med.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att utgöras av kvalificerat arbete med budget, uppföljning, nyckeltal och analys gentemot verksamheten och i nära samarbete med övriga controllers. Vidare är du delaktig i utveckling och effektivisering av våra arbetssätt, system och processer.

Vi söker dig som

Vi välkomnar dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande i kombination med några års erfarenhet av arbete som controller, och då gärna inom fastighetsekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystem och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande.

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi gärna att du har en god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och ett serviceinriktat förhållningssätt där du drivs av en vilja att hjälpa och leverera lösningar. Du motiveras av att fördjupa dig i detaljer, samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och se helheten. Vidare är du kommunikativ, lyhörd för behov och har lätt för att skapa relationer. Du har en god förmåga att presentera ekonomisk information på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/323

Kontaktperson(er)

  • Iryna Saplitsa, ekonomichef, 046-3595124

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?