Länk till startsidan

Idrottslärare, vikariat på Nyvångskolan för åk F-3, 7-9 och grundsärskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 150 anställda, tre fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 4-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar med elevinflytande genom olika råd. 

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare i idrott och hälsa för undervisning på Nyvångskolan i årskurserna F-3, 7-9 och grundsärskolan. Tjänsten är ett vikariat för en medarbetare som ska vara föräldraledig under HT-23. Vikariatet gäller till och med den 20/12-23. 

Som lärare i idrott och hälsa planerar, genomför och utvärderar du undervisningen i enlighet med skolans styrdokument. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Du kommer även att vara en av nyckelpersonerna i många av skolans gemensamma aktiviteter, som t.ex. idrotts- och friluftsdagar. Du får utrymme att utforma och utveckla dessa.

Tillsammans med övriga idrottslärare i arbetslaget ansvarar du för det fortgående arbetet med att stärka och utveckla kvaliteten på undervisningen i idrott och hälsa. Nyvångskolan har en stor och välutrustad idrottshall till förfogande och i närområdet finns simbassäng, motionsspår och stora konstgräsplaner. Du erbjuds stora möjligheter till att variera din undervisning och kan nyttja dessa resurser så länge vädret tillåter.

 

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten krävs grundskollärarexamen med behörighet att undervisa i idrott och hälsa för avsedda årskurser. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att undervisa och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Vi ser även gärna att du är intresserad digital utrustning och använder detta som en naturlig del i din undervisning. Nyvångskolans elever i arbetar i Google Workspace for Education, iPads och Chromebooks.

Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet och du arbetar ständigt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du driven, initiativrik, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har ett stort engagemang för lärande och skolutveckling och arbetar aktivt för att främja det kollegiala lärandet. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor, men trivs även med att arbeta självständigt.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 23-08-08

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-06

Referensnummer

2023/313

Kontaktperson(er)

  • Siv Karlsson, biträdande rektor, 046-3597980

Facklig(a) företrädare

  • Petra Tufvesson, Sveriges lärare, petra.tufvesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?