Länk till startsidan

Handledare med sömnadskunskaper sökes till Sysselsättningsenheten

Arbetsmarknads-och Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Sysselsättningsenheten är mitt i en spännande utvecklingsprocess som innebär att vi kan erbjuda hela kedjan av meningsfull sysselsättning med återhämtning i fokus. Enheten består av Arbetscentrum som är individanpassad meningsfull sysselsättning i grupp, möjlighet till praktik och volontärarbete i Framsteget, stöd till arbete och studier enligt IPS och arbetsterapeutiska interventioner. Vår kollega i syateljén går i pension och vi söker nu en som kan ta över arbetet.

Du kommer att ingå i teamet på Arbetscentrum, men kommer att leda din egen grupp i verksamhetens syateljén. Övriga grupper är café, kök, media, snickeri, servicegruppen och Framsteget. Därutöver erbjuder vi friskvård och brukarstyrda grupper. 

Du ingår i ett härligt gäng av goa kollegor som arbetar tillsammans i en kreativ arbetsmiljö med stora möjlighet att vara med att utveckla och påverka verksamheten. 

Vi erbjuder handledning i återhämtningsinriktad arbetssätt. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att handleda brukare med psykiska funktionsvariationer i deras dagliga sysselsättning i syateljén på Arbetscentrum. Vi tar emot beställningar från både externa och interna kunder. Exempel på beställning kan vara allt från från att lägga upp och laga byxor, sy gardiner till att klä om möbler. Det tillverkas även produkter till Arbetscentrums butik. Du samarbetar med övriga grupper i verksamheten kring vissa projekt. Ditt huvuduppdrag är att handleda och stötta brukarna i deras arbete och ge dem möjlighet till återhämtning genom meningsfull sysselsättning. Du har fokus på varje individ och har förmågan att få andra människor att växa. 

Vi söker dig som

Tycker du detta låter som den perfekta möjligheten att få kombinera två av dina bästa intressen, människor och sömnad. Då är du rätt person för uppdraget! 

Vi tror att du som person är empatisk och ser varje enskild människa samtidigt som du kan leda arbetet i ett syateljén. Du har mycket god samarbetsförmåga, och har lätt för att skapa relationer. Du tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du gärna lyfter blicken och ser din del i ett större sammanhang. Flexibilitet och en hög känsla för service är också viktiga faktorer i arbetet. 

Vi söker dig som har YH-utbildning med inriktning socialpsykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig samtidigt som du har ett brinnande intresse för att sy och erfarenhet av att jobba med sömnad. Du kan också vara textillärare eller liknande med ett brinnande intresse för människor och erfarenhet av att arbeta handledande med människor. Har du utbildning i återhämtningsinriktat förhållningssätt är det meriterande.

I uppdraget ingår dokumentation och andra administrativa uppgifter, därför behöver du ha god datakunskap och god kunskap i svenska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av att dokumentera i ProCapita är det meriterande.

Vi tillämpar löpande rekrytering, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Referensnummer

2023/307

Kontaktperson(er)

  • Pernille Brabrand, enhetschef, 046-3595493

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision , 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?